Capri stad ligger geografiskt ganska mitt på ön och är en trevlig liten pärla. Gatorna är mysigt bilfria, husen glassigt vita och affärerna är många. Och ganska dyra, det är inte alls svårt att bränna en förmögenhet på shopping här.
Torget Piazetta är stället där snygga och brunbrända turister tar ett glas vin eller äter en snabb lunch mellan shoppingen eller sightseeingen och här ligger också barockkyrkan Chiesa di San Stefano. På andra sidan torget finns Museo Cerio som har en mängd böcker och som ligger i en byggnad med ett snyggt klocktorn.
capri-stad-italien

Capri stad – Nära till allt

Man kan utan problem promenera till sevärdheter som Villa Jovis, Augustus trädgårdar och Via Krupp. Allt ligger inom 20-30 minuters avstånd från Piazetta. Det går också att ta en trappa upp till öns andra stad Anacapri. Men söta gula bussen är att föredra eftersom Anacapri ligger ganska mycket högre än Capri stad. Bussarna går oavbrutet, det kommer alltid en inom fem minuter. Det går också att promenera till och från Marina Piccola men också här valde vi att ta bussen eftersom snabbaste vägen var typ en stig och det helt enkelt var för varmt för att gå omkring längs gatorna.
capri-stad-italien capri-stad-italien capri-stad-italien capri-stad-italien capri-stad-italien capri-stad-italien capri-stad-italien capri-stad-italien

Marina Grande

Marina Grande på Capri är där alla passagerarbåtar från Neapel, Sorrento, Amalfi m.m. lägger till och båtarna är många. Öns största strand finns också här. De flesta som kommer till Capri lämnar Marina Grande ganska snabbt; antingen med bergsbanan il funicolare upp till Capri stad eller med buss till Capri stad eller Anacapri. Det går också att gå upp till Capri stad.
capri-stad-italien-2 capri-stad-italien-1

Vi valde il funicolare upp till Capri stad och gick ner. Det var ganska brant opp och vi var glada för att vi valde att åka upp. Det tog ca 15 minuter att gå ner och sluttningen var hela tiden ganska brant.

Föregående artikelPetersplatsen i Rom
Nästa artikelJanjanbureh/Georgetown i Gambia II

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here