Fartyget som Maxime och jag åkte med på vår Bahamaskryssning var Majesty of the Seas som ägs av Royal Carribean. Vårt fartyg var det minsta i Royal Carribeans flotta men det var ganska fint i alla fall. Vi köpte en tredagars-kryssning med all inklusive och betalade ca 5000 kr för båda. Då ingick också driks, ofta kommer det i tillägg med 12-15 dollar per person och dag. Det ingick måltidsdryck eller vatten, alkohol och läsk fick man betala extra för. Drinkar och läsk var dock ganska billigt, typ 6-7 dollar för ett glas vin. 

Det fanns två á la carte-restauranger, där maten var riktigt god, en buffé-restaurang där man åt frukost och lunch men som också var öppen för middag samt ett ställe som serverade pizza och diner-favoriten Johnny Rockets fanns också. Vi åt middag varje dag i á la carte-restaurangen.

Väl i land kan man välja mellan säkert 10-15 utflykter per stopp och dag. Den ena dagen följde vi med en organiserad utflykt, de andra dagarna tog vi oss bara till närmaste strand eller ort. Utflykterna är ganska dyra och det går nog att hitta exakt samma utflykt mycket billigare i land.

Vi gillade både skarpt detta med Karibien-kryssning och det blir troligtvis inte länge till nästa.

Á la carte-restaurangen

Maxime med Nassau i bakgrunden

Kaptenens tal var en populär tillställning
Maxime i Crown Bar på 14 våningen som utifrån såg ut som ett ufo på en pinne

Pool-party andra kvällen

Husbandet ”Calypso”

Det fanns basket boll-bana, klättervägg och löpbana för den som ville motionera bort all mat

Downtown Miami från båten
Föregående artikelBadvaktstorn på South Beach
Nästa artikelCalangute-stranden i Goa

1 KOMMENTAR

  1. Waow! Ser lyxigt och härligt ut! Jag har aldrig åkt på kryssning faktiskt (om man inte räknar Finlandskryssningar då… haha), men det låter onekligen härligt! Men vi ska förstås inte klaga heller, vi är mycket nöjda med vår resa till Filippinerna!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here