Ladies Abroad kastar sig på Instagram-trenden Throwback Thursday; #tbt, där man postar gamla bilder som man tycker förtjänar att visas (igen).

Min norska väninna Irene är psykolog, och år 2000 var hon utbytesstudent i Sydafrika. Självklart var vi ett gäng om tre stycken som passade på att besöka henne. Tyvärr var jag inte lika ivrig på att fota då, så jag har inte så många bilder, men jag bjuder på det jag har.

Vi flög in till Durban som är en badort på östkusten. Durban är Sydafrikas tredje största stad, och är till stor del befolkad av indier. Vi bodde först några dagar i den mindre badorten Umhlanga och sen förflyttade vi oss till Durban.

Under tiden i Umhlanga genomförde vi också en tredagars safari i nationalparken Hluhluwe, som var underbar. Vi såg alla djur, men tyvärr inga lejon. Vi gick upp i ottan för att vara med om morgonsafarin, genomförde vanlig safari under dagen och på kvällen var det kvällssafari. Vi valde att bo i en riktigt fin lodge inne i de centrala delarna av området, och göra utflykter från den i stället för att bo i tält och förflytta sig hela tiden. Tyvärr har jag inte en enda bra bild från safarin.

Efter en dryg vecka i Durban-området flög vi vidare till Cape Town. Cape Town är mycket lik en europeisk stad, men belägen i Afrika. Det finns påkostade hamnområden som Victoria and Albert Waterfront med mycket glas och det var shopping malls. Riktigt stora shopping malls. Många.

Vi var också uppe på Table Mountain dit man tar sig upp med linbana och som är ett berg med en helt platt topp. Sen passade vi också på att åka till Cape Point/Kapudden som är Afrikas sydligaste punkt. Vi åkte också delar av Garden Route som går mellan Cape Town och Port Elizabeth, och som är känt för sin storslagna natur.

Och eftersom Cape Town är nästan som en europeisk storstad så fanns det också massor av barer och nattklubbar, och det blev en och annan sen kväll.

Av en tillfällighet så var en femte väninna samtidigt i Cape Town med sin mamma och lillasyster. De två andra som jag åkte med hade flyg hem en dag tidigare än vad jag hade, och Irene behövde ta sig tillbaka till universitetet, så sista kvällen fick jag följa med Ragnhild och hennes familj som hade bokat bord på en Michelin-belönad restaurang. Vi åkte taxi till the middle of nowhere, och där låg ett medeltida slott som huserade restaurangen. Maten var helt fantastisk, och alla åt krokodil till förrätt! Jag har försökt hitta den på nätet, men antingen måste jag lära mig att googla bättre eller så finns den inte kvar.

Maten (och vinet enligt de som drack vin) var helt fantastisk. På en restaurang vid Victoria and Albert Waterfront åt jag en tonfisk med sojasås, och det är fortfarande det godaste jag har ätit i hela mitt liv.

Umhlanga
Någon strand nära från Umhlanga från vilken vi gjorde en delfinutflykt
Sydafrika
Någonstans längs Garden Route

 

Garden Route

 

Cape Point
Vid Cape Point

 

 

Cape Town
En av våra favotitbarer i Cape Town

 

Garden Route
Garden Route

 

Cape Point

 

Cape Point
Cape Point
Föregående artikelMiami III
Nästa artikelMagnolia Bakery

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here