Enoteca Ferrara är en restaurang i området Trastevere som min väninna Lotta fick rekommenderat av en väninnas man som är från Rom. Han är också vinkännare och är med i en vinkällare på Grevgatan i Stockholm där vi innan resan fick komma och dricka de godaste italienska viner och åta skinkor och ost. Men det var inte riktigt temat.

Ferrara har, som sig hör och bör när man får den rekommenderat av en avancerad vinkännare, en omfattande vinlista och en sommelier i matsalen. Förstaintrycket av restaurangen var att den var något stiff och verkade dyr. Maten var i övre prisskiktet av vad vi åt i Rom men portionerna var rejäla och det smakade himmelskt. Jämfört med svenska restauranger var det billigt. Och restaurangen var inte alls stiff, utan supertrevlig.

Enoteca Ferrara Trastevere Rom

För att ta sig till matsalen så får man gå genom den enklare baren som när vi kom dit vid 20-tiden var smockad och där det serverades gratis aperitivo (tilltugg) till drinkarna. Tyvärr var baren tom när vi hade ätit färdigt. Vi gick då ut i de livliga gatorna och kollade lite och hittade en uteservering. Trastevere är en populär stadsdel och kan väl jämföras med SoFo i Stockholm. Tyvärr appellerade den inte riktigt till oss då klientelet var i genomsnitt mellan 20 och 25 år och ganska många av ställen var enkla/sunkiga på ett sätt som är ok för en 20-åring men som inte passade oss.

Ferrara Enoteka kommer vi definitivt att återvända till vid nästa tillfälle i Rom men då utan planer om att fortsätta kvällen i Trastevere.

Enoteca Ferrara Trastevere RomEnoteca Ferrara Trastevere Rom
Vinlistorna! Den ena för röda och den andra för vita.

Föregående artikelConventos dos Capuchos vid Sintra
Nästa artikelCabo da Roca – fastlands-Europas västligaste punkt

4 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here