Cabo da Roca är fastlands-Europas västligast punkt och hop on-hopp off bussen som jag tog till Conventos dos Capucho åkte förbi och stannade till några minuter så då passade jag på att kolla in stället.

Inte så mycket att ropa hurra för och definitivt inte värt en egen utflykt. Men klipporna i vattnet var ganska fina, det fanns en fyr samt en fint blomsteräng. Dock läste jag att vägen från bilvägen längs vattnet från Cascais till Cabo da Roca är väldigt vacker, men vår taxi tog motorvägen för att spara tid eftersom mitt resefölje var i Sintra bara på dagsutflykt. 

Det är roligt att ha varit vid fastlands-Europas västligaste punkt. Jag ser på Wikipedia att Europas nordligaste punkt ligger i Norge så jag får kanske se att ta mig dit också; norska som jag är. 

Föregående artikelRestaurangen Enotca Ferrara i Trastevere, Rom
Nästa artikelNatursköna Atlasbergen i Marocko – Och förskönande arganoljan

6 KOMMENTARER

  1. Bra Lena, res omkring i utmarkerna och visa mig bilder, så kan jag rikta in mig på vingårdar, arkitektur och o caféer.

  2. Du har helt rett, jeg burde se til å komme meg til Nordkapp. Det ser veldig vakkert ut på bilder. Neste sommer, kanskje…

  3. Det så jo veldig flott ut der! Jeg likte klippene og fyrtårnet! Du burde absolutt dra innom Nordkapp (eller Knivskjellodden som er det egentlige "lengst nord" i Europa). Naturen der er helt merkelig og vakker 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here