Årets sommarsemester 2006 gick till Sardinien. Vårt sällskap var min väninna Siri och hennes väninna Unni. Vi flög till Alghero och hämtade ut en hyrbil på flygplatsen vid 20-21 tiden och körde rakt österut mot en badort vi hade fått rekommenderat av en annan väninna till Siri.

Maxime på båttur. 15 år och med dåtidens hetaste hörlurar!
Från båtturen på östkusten

Sardinien är bara sju-åtta mil på brädden och Siri, som precis hade varit på bilsemester i autrobahn-Tyskland, menade att vi skulle nog hinna fram till badorten på en timme och vägrade lyssna när jag sa att på Sardinien finns endast hårnålsvägar. Vi körde och körde; Siri otålig bakom ratten, Unni åksjuk i passagerarsätet och lät hela tiden Jag spyr, jag spyr. Maxime sovande i baksätet och jag bredvid som hela tiden ropade Ååååh, vad fint; stanna och Siri som väste tillbaka Inte fan om vi ska stanna. Vid midnatt gick det inte att köra mer på de smala vägarna utan gatubelysning och vi fick stanna till på ett tråkigt hotell och sova där.

Badvattenet på Sardinien fanns det inget att klaga på

 

Vi stannade i den lilla badorten (som ingen av oss kommer ihåg vad heter) i fem dagar och gjorde inget annat är att sola och bada samt åka på en båttur. Sardinien har verkligen dramatisk natur och bäst ser man klipporna från vattnet.

Bosa

 

Siri och Maxime i huvudgatan i Bosa
Vi fortsatte sen till staden Bosa på västkusten, som var mysig men turistig, och därifrån hade vi nära tillbaka till Alghero när vi skulle hem.

Hmmm. Jag tror jag ska prioritera upp en resa till Sardinien och Korsika på min att-göra-lista.

Inget är tristare än att planera en bilsemester och sen går bilen sönder. Om detta skulle hända och du behöver köpa reservdelar så finns detta att köpa online hos ReservdelarButik. Följ länken, välj bilmärke, hitta den reservdel du behöver och betala. Snabbare än blixten finns den att hämta ut på ett postkontor när dig.

Detta är ett inlägg skrivet tillsammans med ReservdelarButik.
Föregående artikelMed lågprisbolaget Wizzair till Gdansk
Nästa artikelPalau de la Música Catalana i Barcelona

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here