Eftersom jag firar jul i Asien i år och Maxime firar med sin pappas familj så beslutade vi att äta julbord tillsammans innan jul. Valet föll på Tyrols vilda julbord. Jag brukar inte tycka att julbord är prisvärt; Stockholms bättre julbord brukar gå loss på runt 600-700 kronor, ofta mer, för en middagssittning och det ska mycket till för att äta för motsvarande belopp. Men ofta kan man få lunchsittningarna mycket billigare, det är samma utbud men tidpunkten är alltså mitt på dagen. Tyrol är ett sådant ställe; en middagssittning kostar 669 kronor medan en lunchsittning går loss på (endast) 469 kronor. Vi kollade också upp Ulla Winbladhs julbord där priset var 685 kronor oavsett sittning.

Tyrols vilda har fokus på Norrland och erbjuder bland annat björnköttbullar, bäverstek, älg, tjäder och älgstek. Maten är väldigt god och stämningen där inne väldigt julig. Utbudet är enormt med tillsammans 35 meter buffé. Tanken är sju turer; sill, lax, kallskuret, varmrätt, ost, efterrätt samt glass. Maxime och jag orkade med sex turer; vid osten fick vi stå över för att få plats med efterrättarna och glassen.

Nu vid frukosten dagen efter; fortfarande ganska mätt!

Precis lagom till att vi lämnade Tyrol klockan 16 så hade årets första snö lagt sig

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here