Det är torsdag igen, och inte vilken som helst torsdag utan Kristi himmelsfärd, och jag är i Oslo och solen skiner!

Torsdag betyder också ett tillbakablick i Ladies Abroads arkiv och i dag är det Neapel i Italien som lyfts fram igen. Neapel är, med sina en miljon invånare, Italiens tredje största stad men innehar långt ifrån samma status och berömdhet som Rom. (Det har i och för sig inte heller Milano, som är Italiens näst största stad, men Milano är ingen stad som förtjänar någon berömdhet. Men det är en annan historia…).

Neapel är ganska okänd som storstad för svesnar men desto mer ökänd för kriminalitet och som maffians högborg. Och visst finns det vissa delar av stan som ska undvikas kvällstid, men vi kände oss inte otrygga en sekund. De gamla arbetarklass-stadsdelarna, som det vissa ställen varnas för, besökte vi dagtid och det var en sliten italiensk arbetaridyll. 

Så nästa gång du landar på Neapels flygplats och hämtar ut hyrbilen och åker direkt till Amalfikusten; fundera på att lägga in ett dygn eller två i Neapel. Eller varför inte en långhelg? Du kommer inte ångra. I närheten av Neapel finns också Pompeji.

Som bekant; Neapel är pizzans hemstad

Shoppingen i Neapel är riktigt bra

Föregående artikelSupermarket Concept Store i Belgrad
Nästa artikelGatan Skadarlija i Belgrad

2 KOMMENTARER

  1. Takk, har en helt strålende langhelg i Oslo (har fri i dag også, svenskene er bra på dette med extra fridager utover de röde dagene).

    Ja, det er merkelig at Napoli er så lite kjent som storbyreisemål for skandinaver. Det er selvsagt et problem at det ikke går direktefly, men vi hadde bare 45 minutters mellomlanding i München. Direktefly er kanskje noe å ta tak i for Norwegian?

  2. Jeg har kjørt langs Amalfikysten, men la desverre ikke inn nok tid til at det ble noe besøk i Napoli. Italia vet å sjarmere, noe dine bilder også tilsier! Kos deg i Oslo i strålende sol! Godt valg på en Kristi Himmelfartsdag!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here