För några helger sen fick jag möjligheten att åka till Örebro och bo på hotellet som går under namnet Borgen. Det var nätverket Influencers of Sweden, där jag är medlem, som bjöd in till en workation.

Och eftersom jag länge hade varit sugen på att testa hotellet samt en helg med bloggkollegor aldrig er dumt, så var jag snabb med att anmäla mig.

Kort om Clarion Hotell Borgen

Borgen uppfördes 1891, som huvudkontor för Örebro sparbank, inspirerad av medeltidens riddarborgar. Banken flyttade ut och från 1934 till 2013 höll tidningen Nerikes Allehanda till i byggnaden, och den var då mest känt som NA-borgen. 2013 flyttade tidningen ut och Clarion Collection Hotell Borgen öppnade 2016, efter två års renovering.

Borgens rum

Vår workation inleds med att vi visas runt i hotellet av hotelldirektören. Vi får först se vad som jag tycker var häftigaste rummet; ett tornrum med öppet upp i tornet och små fönster av typen för att skjuta ut från. Ett av de coolaste utformade hotellrummen jag har varit i! Beroende på en bärande vägg är badrummet nästan lika stort som rummet. Stort älsk från min sida!

Rummen i huvudbyggnaden är unikt utformade och det är burspråk, torn, vinklar och utsikt över Svartån och Örebro slott som gäller. Inte ett rum är det andra likt men alla rum har samma snygga badrumsgolv och många har badkar på lejonfötter.

Jag fick ett rum i den hopbyggda grannfastigheten, som är renoverat i samma stil men rummen är fyrkantiga och utan burspråk, torn, utsikt mot slottet och allt det där. Så kolla upp vilken rumstyp du ska boka för att få rum i själva borgen.

Frukost, fika och middag – Och en spökvandring

Hos Clarion Collection ingår alltid eftermiddagsfika och middag, utöver frukost. När vi kommer tillbaka efter dagsens samlingar så slår jag mig ner och äter scones tillsammans med IsabelleAnna och Savita som eftermiddagsfika. Några timmar senare är det först mingel och sen middag på programmet. God mat och med 20 influensers kan det inte bli annat än lyckat.

Läs mer: Steam hotell i Västerås

Efter middag är det dags för spökvandring på slottet. Spökvandring är alltid roligt men jag skulle nästan rekommendera en guidning dagtid för att se mer av slottet i stället.

Nästa morgon är det frukost som gäller, självklart. En riktigt trevlig sådan, som erbjuder allt jag önskade mig och jag fick bästa starten på dagen.

Örebro slott, väggmålning och svampen

På söndagen ska vi ha två föreläsningspass på Örebro slott. Helt OK inspirerande arbetsmiljö… Jag vill fota slottet i dagsljus, så jag går före de andra. Precis när jag är klar ser jag varningstexten på kameran som säger no memeory card.

Här har jag fotat hela morgonen och minneskortet sitter kvar i datorn sen dagen innan, alltså vilken miss. Jag fattar inte att jag kunde vara så dum och att jag inte såg den rödblinkande varningen innan. Jag svär högt men är glad att jag parallellt har fotat med mobilen.

Örebro har också en målning av den kände konstnären ROA på en gatufasad som jag spanar in tillsammans med Isabelle och Anna. Under middagen på lördagen pratar Sanna, som bor i Örebro, och jag om vattentornet Svampen, som innehåller en restaurang och har fått en kopia i Riyad. Jag vill se men kommer inte ha tid.

När vi är på väg hem stannar Jeanette bilen vid ett rödljus och då ser jag Svampen bakom en bensinmack. På två röda är mobilen framme och Svampen är också avprickad på listan.

Drygt 24 timmar i Örebro och jag har upplevt både en borg och ett slott. Inte illa. Clarion Hotell Borgen är perfekt för en natt eller en helg, och är ett hotell värt en omväg.

Läs mer hos Resa medvetet: Att göra i Örebro

Frukostbilden äga av Sanna Rosell, som snällt lånade ut den när jag hade fotat min egen frukost utan minneskort.
Ordet workation är en kombination av engelskans work och vacation, alltså kombinerat jobb och ledighet.

Föregående artikelJag är igen som besatt – Resor jag bara måste göra under 2019
Nästa artikelVåra bästa tips för ön La Digue på Seychellerna

4 KOMMENTARER

  1. Måste ändå säga att Örebro har blivit min favoritstad, så kanske inte är så konstigt att jag bor här och trivs väldigt bra liksom! Hoppas du kommer tillbaka och ser mer saker, finns sååå mycket du inte sett ännu!

    • Jag fattar ju när jag läser Resa medvetenhets inlägg, som jag länkar till, att jag bara har upplevd en bråkdel av vad Örebro har att erbjuda. Men jag älskar ju arkitektur och ståtliga byggverk, så det jag fick med mig var fantastiskt. Nästa gång…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here