När andra har en bucket list eller bara önskar åka någonstans, så är jag mer besatt av resor jag måste-måste-måste genomföra. Hälsosamt eller inte; detta överlåter jag till andra att tycka till om. Själv gillar jag mitt liv och lite besatthet är bara kul.

Här är resorna som hela tiden finns bakom pannbenet och får mig att tappa all fokus på annat.

Namibia

Jag har varit sugen på att åka till Namibia sen jag först läste om sandöknarna i resebloggen På vift. Vänligen observera den lugna och normala intressenivån. Än så länge…

Sen berättar Maxime för mig i somras att hennes pojkvän Jonas pappa fyller 50 år nästa år och att de ska ta med sina två söner med respektive till Namibia. Min intressenivå stiger från lugn till hysterisk. Ska Maxime åka till Namibia och inte jag? Orättvist. Och nej, jag är inte medbjuden på resan.

Besattheten blev inte lägre när jag för någon vecka sen lästa hos Renates reiser ett underbart reportage från sanddynerna. Och under veckan skrev 4000 mil ett reportage om deras bästa tips för Namibia, fast ingen av deras läsare vill läsa om landet! Det dummaste jag har hört på ett bra tag, jag trodde först de skämtade. Hur kan någon inte vilja läsa om Namibia? Ofattbart.

Bildkälla: Renates reiser

Oman

Oman upptäckte jag första gången när Maria´s Adventure skrev om landet. Då blev jag så inspirerad att jag genast beställde ett gästreportage från henne. Sen har landet, med både fantastiska sandstränder i söder och underbara berg- och ökenformationer, varit ett av resmålen jag då och då kommer tillbaka till. Men efter att min kollega Lotta för några veckor sen nämnde att hon funderar på Oman för familjen under sportlovet nästa år så vill jag också. Genast och på en gång.

Glimt av verden, som också är en reseblogg jag älskar, måste också ta på sig delar av skulden för min Omanbesatthet.

Oman
Bildkälla: Maria´s Adventures

Machu Picchu

Machu Picchu har jag också drömt om ett tag. Eftersom jag är mer för utsikt och vackra vyer än att vandra i tre dagar för att komma dit, och de flesta skildrar sina vandringar, så har jag lyckats hålla besattheten i schack. Fram till att jag skulle skriva detta inlägg och via en kommentar klickade mig från Renates Namibiainlägg till GlobetrotterElisas inlägg om att åta tåg och buss till Machu Picchu. Me like och me genast kan inte tänka på annat. Hur snabbt kan jag åka? Och vem ska jag fråga om vill hänga med?

Bildkälla: Pixabay

Kirgizistan och Kazakstan

Alltså, jag vet att jag under flera år har tjatat om hur gärna jag vill åka till Centralasien. När jag lärde känna Johnnybajdzjan så antog drömmarna nya dimensioner eftersom han jämt är i Centralasien och också jämt skriver om det på sin blogg.

Men med fem länder och ofattbart mycket att se så har det blivit med planerna och drömmen eftersom minst tre och gärna fyra veckor behövs. Men förra året kom jag på den briljanta idén att stycka upp Centralasien i två längdmässigt mer överkomliga resor. Först på listan är Kirgizistan och Kazakstan, där man numera kan besöka båda länderna utan visum.

Bildkälla: Johnnybajdzjan

Och hur är det med dig?

Lider du av generell resebesatthet? Finns det någonstans du känner du måste åka till? Säg att det inte bara är jag.

Föregående artikelAtt alltid vara en resebloggare på topp – Mat gör sig bäst uppifrån
Nästa artikelÖrebro – Att bo i en borg och besöka ett slott

23 KOMMENTARER

 1. Spännande lista med många fina resmål. Har fortfarande inte lyckats komma till Grand Canyon som står högt upp på min lista. Och det lär inte bli 2019 heller då kommande inbokade resor är Sri Lanka och troligen Seattle/Vancouver. Men drömmer också om Argentina och Brasilien.

 2. Altså, hallo, kan jeg bare bli med deg og så reiser vi ut i den store verden? Det er faktisk ingen av landene du har på listen din som jeg har vært i, og samtlige frister helt SINNSSYKT! 🙂 Jeg lider vanvittig av reisefeber om dagen selv, og jobber for tiden med og engang klare å samle meg nok til å lage en liste over de reisemålene jeg aller helst vil til. Reiser for første gang til Marokko nå i november, noe jeg har hatt lyst til å i flere år, så får starte der, og så drømme meg frem til ei liste snart. Har ei venninne som bor i Chile for tiden, så du skal ikke se bort ifra at det blir en tur til Sør-Amerika i 2019, hvertfall. 😀

  • Alltså, Marocko är så trevligt! Jag var där för kanske fyra år sen och gjorde en helt fantastisk ökenutflykt, med lyxcamping med badrum i tältet och duntäcken, i södra delen. Jag har till och från kollat på att åka tillbaka men inte kommit så långt än. Och Chile skulle jag gärna åka till; gillade ju Buenos Aires mycket.

 3. Av dessa skriver jag allt mest under på Kirgizistan. Annars lockar även Patagonien VÄLDIGT mycket.
  Alltså jag körde en liten rövare med mina läsare (går bara att gör en gång). För jag kan bli så frustrerad över att Afrika för så lite uppmärksamhet. Jag kan skriva om de mest fantastiska platser och upplevelser och, tyvärr inte så många läser.
  Men nu gjorde de det. 🙂

  • Jag visste det var något konstigt med Namibiainlägget! Trodde som sagt att jag hela tiden skulle komma till att ni sa att det var en riktigt populär destination att läsa om.

 4. Libanon ligger högt upp på min lista, men inte förrän jag kan göra det i kombination med Damaskus. Typ Beirut och Damaskus på samma resa. Har länge varit sugen på att börja uppleva den afrikanska kontinenten, och då gärna Väst-Afrika, men vi får se vad som händer. Än så länge har jag inga privata reseplaner för nästa år.

  • Jag tänkte precis som du kring Beirut och Damaskus på samma resa. Men sen blev jag så ivrig (läs besatt) när SAS började flyga till Beirut att jag var tvungen att boka. Håller med om Afrika; vill också mer dit.

 5. Jag lider absolut av detta ?men det är också den besattheten som går mig att genomföra mina drömmar. Jag har ett par destinationer som jag inte bara drömmer om utan helt enkelt ska genomföra nästa år 🙂

 6. Mange flotte steder her! Oman skulle jeg gjerne til jeg også. Namibia anbefales veldig! Det vil komme flere innlegg derfra 😉 Og ja, jeg lider ofte av reisebesatthet! Jeg kan lese om et sted eller høre om det, og tenke på det nesten nonstop fram til jeg kommer meg dit. Det var slik med Pakistan, og nå som jeg er her skjønner jeg hvorfor jeg var besatt. Det er jo fantatisk. 😉

  • Åååh, jeg vil også til Pakistan. Men fordi jeg ikke er nok innsatt i hvor i landet jeg vil, dvs ikke har en konkret rute, så er jeg ennå ikke besatt. Det er først når det konkretiser seg mer som besattheten dukker opp. Og ser virkelig fram imot mer Namibiainlegg.

 7. Mange fine steder, dette. Jeg har kun vært i Machu Picchu av disse, og det anbefales virkelig. Oman har jeg planer om neste år og det skal bli spennende 🙂 Et sted jeg virkelig må reise til er Kappadokia, så jeg skjønner hva du mener 🙂

 8. For en flott liste 😀 Jeg har aldri vært i Peru, men både Namibia, Oman og Kirgisistan er svært høyt oppe på listen over mine reisefavoritter! Anbefales på det sterkeste, og jeg håper du får oppleve et eller flere av disse landene i 2019 🙂

  Tusen takk for fin omtale! 🙂

 9. Åh, jag är också besatt av Machu Picchu. Tyvärr även av tanken att jag måste vandra dit, trots att jag är lite slö och otränad ☺ Min dotter har varit där och inte jag, orättvist! Kirgizistan besökte jag förra året, och det blev en favorit.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here