Sommaren 2008 var Maxime och jag i norra Kroatien, och passade på att åka till Venedig på en dagsutflykt. Det var bara några timmar mellan med båt.

Vi köpte tur-returbiljett från en lokalt kroatiskt resebyrå. Om jag inte minns fel så tog hela utflykten ca 12 timmar, varav nio i Venedig. I Venedig hann vi bla med att åka gondol, guidning på Markusplatsen och Markuskyrkan, lite shopping samt en ganska lång resa med taxibåt mellan Markusplatsen och hamnen.

Alla kanalerna är precis som på bilder; byggnaderna slutar nere i vattnet. Det är kanaler och broar över det hela, och i kombination med 1600-talsbyggnaderna och alla blommor blir det hela obeskrivligt vackert. Det finns både gondoler och motorbåtar på vattnet, och motorbåtarna använda av lokalbefolkningen för att ta sig från hemmet. Utanför många privatbostäder ligger det en motorbåt förtöjd.

Gondolen kostade en slant, men det var värt varje krona. Eller euro. Kommer jag dit igen, och det hoppas jag att jag gör, så ska jag definitivt åka båt igen; gondol eller taxi. Det är en helt annan känsla att se Venedig från vattnet.

Föregående artikelBoende i Hikkaduwa
Nästa artikelLas Vegas

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here