Vi hamnade först på resorten Coral Sands som enligt charterbolaget var ”mycket populärt med många återvändande gäster”. Troligtvis sant, men alla återvändande gäster var 60+, och det hängde bilder på väggarna från varje år med alla stamgäster och vissa hade fått diplom efter 25 år! Dessutom låg det lite off i förhållande till stranden och alla restauranger, barer m.m. Hotellägarna fattade vårt problem, och de hjälpte oss att flytta till en annan resort någon kusin ägde där vi fick ett jättestort rosa rum med en ännu större balkong med havsutsikt och lokaliserad mitt i smeten. Lite sämre standard, men vi tyckte läget var viktigare. Allt detta hände mellan vi anlände Hikkaduwa kl 00 och 02.


I backspegeln kan jag säga att jag rekommenderar att skippa resorterna, köp endast en flygbiljett och bo på ett guesthouse. Bor man på något av de finaste guesthousen så kostar det mellan 150 och 200 kronor per natt. Vi bodde på Moon Beam då vi kom tillbaka, och där är det både super-rent och super-trevligt. Rummen är vitmålade, nyrenoverade och med mörkbruna trämöbler, det finns tillsammans ca 15 rum i en tvåvångsbyggnad. Vi bodde dels i ett standardrum utan utsikt, dels i ett nybyggt rum med havsutsikt i egen byggnad. Det finns också rum med havsutsikt i huvudbyggnaden, men tyvärr var de bokade när vi var där. Det finns en fantastisk restaurang som hör till hotellet som är som en tropisk trädgård, och det absolut mysigaste stället i hela Hikkaduwa. Tyvärr var inte maten jättegod, men juicebaren var fantastisk. Vi satt ofta i restaurangen när vi kom hem från stranden eller efter middagen. Ägaren var också riktigt trevlig och cirkulerade ofta bland restauranggästerna under kvällen.

Ett annat guesthouse som också var trevligt och låg mitt på stranden var Neelas. Det var tyvärr fullbokat när vi kom tillbaka, men Neela visade oss rummen och servicen var på topp; när det efter tre dagen blev ett ledigt rum hos henne meddelade hon oss per sms. Men då hade vi redan rum på Moon Beam. Om man inte måste bo direkt på stranden så kan man hitta fräscha rum på andra sidan Galle Road för 50-60 kronor per natt. Men detta hörde vi endast från andra vi pratade med på stranden, vi såg dem aldrig.

Urmysiga restaurangen på hotellet Moon BeamUtanför rummen på Moon Beam


Vårt första rum, det helt nybyggda med havsutsikt
Föregående artikelDöda havet – Att läsa en bok i vattnet
Nästa artikelVenedig – En italiensk pärla

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here