I maj 2008 flyttade jag tillbaka till Stockholm efter att ha bodd ca 10 år i Oslo. Samma sommar fick min norska väninna Tone och jag för oss att vi skulle semestra på Island, dvs jag skulle åka från Stockholm och hon från Oslo och sen träffas där. När man ska åka från Oslo till t ex USA och Asien är det ofta så att man får börja med att flyga till Köpenhamn eller Stockholm eftersom det inte går så många direktflighter overseas från Oslo. Så ni kan tro jag blev förvånad när det visade sig att enda sättet att ta sig från Stockholm till Reykjavik var med SAS med mellanlandning och byte av flyg i Oslo. Första gången i mitt liv som jag har varit tvungen att mellanlanda i Oslo! Tone bokade självklart biljetter så att vi flög samma flight från Oslo till Reykjavik och ännu mer förvånad blev jag när det visade sig att min biljett var över 1000 kr billigare än Tones; samma flighter från Oslo till Reykjavik och retur, men för mig ingick i tillägg tur och retur från Stockholm till Oslo. Och det stämmer; Sverige är billigare än Norge men här var det något fel. Jag tackade bara, och log hela vägen till banken när jag betalade för min billigare biljett och dubbelt så långt och dubbelt antal antal flygningar. Om målet nu är att resa längst och byta flest flyg. Mest prisvärd var min biljett i alla fall.

Vi hyrde bil på flygplatsen och hade egentligen tänkt åka direkt till hotellet, men när vi på väg från flygplatsen passerade skylten till Blå lagunen så var vi tvungna att åka dit direkt.

Blå lagunen är ett geotermiskt spa, dvs spänningen kommer från energi i jordskorpan. Vattnet är rikt på kisel och svavel, och i vissa områden av lagunen luktar det faktiskt ganska unket. Men det har man glatt överseende med när det är så fint där och så härligt att bada. Längs kanten finns krukor med någon sorts kräm/lera som man kan kleta in ansiktet och kroppen med och som sen ska stelna för att tvättas bort. Genomsnittstemperaturen på vattnet är ca 40 grader, och det är öppet året om.

När vi var där så var det gratis inträde om man köpte någon behandling (det finns självklart ett SPA också), och vi köpte 30 minuters massage medan man flöt omkring i vattnet som kostnader ca det dubbla av vad inträdet kostade. I inträdet ingick 10 minuters vattenmassage om man inte ville köpa till extra. Dock ser jag på nätsidorna att detta tyvärr har plockats bort nu; inträdet är nu € 30 och en timmes massage i vattnet kostar € 50. Vattenmassagen var både häftig och skön och rekommenderas.

Island var häftigt med Reykjavik, geysirer, vulkaner, forsar m.m., men det absolut häftigaste var Blå lagunen. Det är den grejen man enligt mig absolut inte får missa om man åker till Island.

Blå lagunen på Island

Blå lagunen på Island

Blå lagunen på Island

Blå lagunen på Island

Blå lagunen på Island

Blå lagunen på Island

Blå lagunen på Island

Blå lagunen på Island
Blå lagunen på Island
Massage i vattnet
Föregående artikelAqaba i Jordanien
Nästa artikelFantastiska New York

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here