När jag var på konferens i Las Vegas hösten 2011 med mina kolleger så passade vi på att ta en helikoptertur över Grand Canyon. WOW! Riktigt häftigt var det, kan jag säga.

Vi valde den turen som heter Dream Catcher Sunset Tour, och som enligt företagets hemsida är 4,5 från man hämtas på hotellet till man är tillbaka på hotellet. Av detta så var vi 1,5 till 2 timmar uppe i helikoptern.

Vår pilot…

… och hans helikopter


Det var plats för sex personer plus piloten i varje helikoter och eftersom vi var åtta tillsammans så delades vi upp i två helikoptrar och fick med två andra personer i vår helikopter. Alla vägdes för att få balans i helikoptern och sen var det ju självklart en massa säkerhetsgenomgångar. Man är ju i USA!


Vi åkte först till The Hidden Valley och The Valley of Fire, och sistnämnda var det häftigaste under hela turen. Så otroligt fint!

Glada kollegor i helikoptern

The Valley of Fire

Efter att vi hade åka kanske 45 minuter stannade vi till på Mavericks egen picnicsajte uppe i indianterritoriet med utsikt över Colorado river. Vi fick här lite skumpa och var sin låda med frukt, ost och kex serverad. Så sent på dagen är det skugga på picnicsajten, och det var kallt som fan. Det var 25 grader när vi lämnade Las Vegas, och i alla fall jag hade alldeles för lite kläder på mig. Vi stannade kanske en halvtimme, sen åkte vi vidare.

När solnedgången började så flög vi in över Hoover Dam som är en gigantisk 222 meter hög valvdamm byggd under 1930-talet. Dammen byggdes dels för att säkra vatten till Kalifornien och Arizona dels för att skydda mot översvämningar från Klippiga bergen.

Hela turen avslutades med att flyga över The Strip och se alla hotellen från luften samtidigt som solen gick ner.

Vårt hotell, Madelay Bay, i guld längst till vänster i bilden
Föregående artikelSigiryia / Lion´s Rock
Nästa artikelKandy

2 KOMMENTARER

  1. Det var helt fantastiskt i Grand Canyon. Åker gärna tillbaka och tar bil denna gång för att se en annan vinkel.

    Jag är också väldigt sugen på att åka till Yellowstone nationalpark. Jag tror landskapet där är en korsning av Grand Canyon och Pamukkale. De ska ha liknande kalkstensbassäng som i Pamukkale, fast gula

  2. Väldigt trevligt att få en härlig återblick av den här turen. Vi gjorde en liknande tillsammans med döttrarna för många år sedan och stannade också några timmar högst upp i Grand Canyon.
    Och för många, många, år sedan bodde vi där uppe under fem dygn och vandrade hela vägen ner, övernattade i tält och gick nästa dag upp igen. Men det gör jag inte om….

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here