Jag har ju bokat en resa till Sicilien med en väninna nu i augusti, men jag har ju också varit på samma ställe med min familj för nästan 30 år sen. Jag hittade inga bilder från den resan, men jag hittade en 8mm-film där min pappa har klippt ihop en liten snutt från vulkanen Etna som jag kommer ihåg gjorde ett häftigt intryck på mig.

Flytande lava är ca 1000 grader, och på Etna rann den i tunnlar ca fem meter under vulkanens överflata. Det var helt öppet ner till lavan, inga skyddsanordningar alls. Christiane och jag satt och poserade precis framför hålet med lavan i bakgrunden bara en halvmeter från hålet. Varmt som tusan var det, jag kommer fortfarande ihåg det. Det ska bli spännande att se om det fortfarande är så, dvs helt öppet ner. Vi ska självklart upp till Etna igen, vare sig min väninna vill eller inte.

Jag fattar egentligen inte att jag vågar visa klipp där jag är med, jag var nämligen helt fruktansvärt ful just denna perioden av mitt liv. Men troligtvis såg alla ut på samma sätt, men den frisyren var inte rolig kan man säga. Dock kan jag säga att jag är 12 år och min syster Christiane nio år, så det går väl att lista ut vem som är vem. Vår mamma är också med i rutan, och det är vår pappa som filmar.

Föregående artikelMaxime jobbar på brännan
Nästa artikelPeloponnesos i Grekland

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here