Varkala ligger i Kerala, 18 mil söder om Kochi. Orten ligger på en klippa med fantastisk utsikt, och stranden Papanasham ligger nedanför klipporna. Man får gå nerför en smal och slingrande trappa för att ta sig till stranden. Det finns stärka strömmar på stranden, och det kan vara farligt att bada där. Dock var det inga problem när vi var där i december, men Irene och Kenneth åkte tillbaka under sommaren (regntid) några år senare och då gick vattnet hel vägen upp till klipporna! Och då var det stängt förbjudet att bada.
Själva byn är också ganska mysig; inte för stor och inte heller för liten. Inga charterresor, men inte heller totalt backpacker/hippiestuk. Vi bodde på ett litet hotell ganska nära klipporna och brukade äta yoghurt med färsk frukt och müsli till frukost på ett riktigt mysigt ställe längst ut på klippan med utsikt över vattnet innan vi gick till stranden.
Gamla Varkala ligger några kilometer utanför turistorten, och en kväll tog vi en taxi dit. Mycket lokalt, mycket indiskt och inte en turist att se. Vi åt himmelsk mat på ett ställe där vi satt på några stolar utomhus och på riktigt fick maten serverat genom en lucka i väggen in till köket. Kocken ställde maten i luckan, sen gick han runt och serverade oss vid bordet.

Föregående artikelGaudis Casa Batlló i Barcelona
Nästa artikelPortofino och Sta Margherita i Italien

1 KOMMENTAR

  1. […] år sen. Vi flög till Bombay/Mumbai och var där tre dagar innan vi åkte vidare till Goa och Kerala.I Bombay bodde vi som de flesta andra turister i stadsdelen Colaba; precis bakom Gateway of India. […]

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here