Då är det igen Throwback Thursday – #tbt. Blink med ögat, och det har gått en vecka! Inte konstigt att man plötsligt en dag fyller 40 utan att fatta hur det kunde bli så.

Backwater är ett av Kerala i Indiens mest kända utflyktsmål. Attraktionen är laguner av bräckt vatten lokalicerat parallellt med kusten. Området är ganska stort, tillsammans ca 900 kilometer ,bestående av olika kanaler och större insjöar. Bebyggelsen längs vattnet varierar mellan olika områden, några ställen är det riktig slum med plåthus där man ser toan är byggd så den hänger några meter över vattnet och det bara är öppet ner medan det i andra områden ligger stora och påkostade villor med pråliga staket runt egendomen.

Det är vanligt att hyra en husbåt för backwater-utflykt, de kommer i alla storlekar från mindre båtar med en till två hytter till större båtar med plats för 15-20 personer. Man kan åka på dagsutflykt om man önskar så, men de flesta åker på en två- till tredagarstur. Med båten följer en skeppare och en kock, och maten vi fick ombord var bland det godaste vi åt i under resan. Riktiga badrum fanns också ombord, vilket uppskattades, men det roligaste är att alla båtar är byggda helt i trä.

Irene, Kenneth, Siri och jag hade inte bokat båt innan vi kom dit och eftersom det var nyårsafton dagen efter så var det inte så många båtar och prisklassar att välja mellan. Vi fick självklart betala extra för att få en båttur över nyår, men det var värt varje krona. 

Nästa gång jag ska till Indien i tjänsten (jag jobbar med att styra indiska IT-leverantörer) så ska jag lägga till några dagar semester och då styr jag kosan mot Kerala och förhoppningsvis en ny backwater-sväng. Senast jag var i Indien åkte jag till Goa efter avslutat jobb och det var inte dumt det heller. 

Siri och Kenneth

Föregående artikelBouquerian i Barcelona
Nästa artikelKey West – Hippies och bohemer

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here