Ramlas är inte Maximes och mitt favoritstråk i Barcelona, vi gör faktiskt vad vi kan för att undvika den gatan. Enligt oss så är gatan fylld med alldeles för många turister, dyra och dåliga restauranger och för att inte glömma bort att var och varannan person är ficktjuv.

Vi tycker att Ramblas bara har en positiv attraktion och det är saluhallen Mercat de la Boqueria. Här inne kan man köpa alla ingredienser man önskar sig till att laga mat hemma, eller om man så vill, vilket passar både Maxime och mig bättre, äta på en av tapas-restaurangerna som finns där inne. Många av stånden erbjuder färdigmat men det är inte så många som har sittplatser där man kan sitta ner och äta maten. De restauranger som har det är väldigt populära och man brukar få vänta någon stund på bord. Vi testade två olika och på båda fick vi helt fantastisk mat.

Stånden är grupperade i fruktavdelningen, där också de fantastiska färskpressade juicerna säljs, kötthörnan, fiskavdelningen, godisavdelningen etc.

Utöver att äta där inne så var vi förbi nästan varje dag för att köpa en juice, uppskuren frukt, empanadas eller chokladdoppade jordgubbar.

Föregående artikelMin första semester!
Nästa artikel#tbt – Backwater i Kerala, Indien

8 KOMMENTARER

  1. En fler ukers reise i USA hadde vi ikke takket nei til. Jeg har en dröm om både Route 66 og Highway 1, blant mya annet. New York har det blitt mye av siden datteren Maxime har bodd der de siste to årene.

    Jeg så også at vi hadde värt mange av de samme stedene. Klikket meg raskt in på inleggene fra Karibia-cruiset deres i går; selv var vi på Bahamas i januar.

    Og reiseplaner finns det nok av….. Bestilte akkurat en tur til Gdansk i oktober, så blir det Vietman og Kambodja over jul och Seychellene i februar. For lite feriedager er det störste problemet. Og dere; noen reiseplaner der?

  2. Tusen takk for koselig kommentar hos meg også, så kos at du likte noen av San Francisco innleggene. Vi var mange uker i USA i sommer, men det er ikke alltid jeg finner tid for blogging på reise, så mye av reisebloggingen kommer etter en reise…vi elsker også New York, så de tre siste årene har vi og havnet der, men gjerne i kombinasjon med noe annet, Etter en herlig påske på Jamaica, så hadde vi som sagt hele sommeren i USA, denne gangen startet vi i California, og da i san Francisco.Etter det reiste vi til Carmel, San Luis Obispo, Santa Barbara, Las Vegas, Grand Canyon, Los Angeles, San Diego, Hawaii og endte i New York igjen :-).Alt kommer etterhvert på reisebloggen min,Jeg ser på kategoriene dine at vi har vært på mange like steder, og ihvertfall veldig glad i å reise, så til helgen skal jeg virkelig kose meg med bloggen din, og jeg gleder meg til det :-).Noen nye reiseplaner…?

  3. Jag kom från Oslo i går kväll och råkar ha ätit hur mycket skaldjur som helst denna veckan. Skajdjursplatå på krogen och både färsk hummer och färska räkor hemma hos kompisar. Kanske ni helt enkelt måste flytta till Oslo….. Men dyrare är det självklart där!

  4. Den där saluhallen var stängd när vi var där (söndag tror jag…) Idag blir jag lite avis när jag ser skaldjuren. Vi har varit i fem butiker idag för att köpa färska skaldjur, men det var slut överallt. Till slut hittade vi lite färska räkor (de sista i stan?) och ett paket frysta kräftor…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here