Min första riktiga semester gick till Geilo på det norska högfjället. Året var 1972, det var sommar och jag var nästan ett och ett halvt år, då jag är född på internationella kvinnodagen den 8 mars.

Sällskapet var min mamma och pappa samt min farmor och farfar. Färdmedlet från Oslo var en Ford och boendet var en klassisk röd stuga med vita knutar. Vädret ser ut att ha varit varierande (som vanligt under sommaren, med andra ord) eftersom jag på ena bilden badar och på nästa har mössan på. Och närkontakt med djuren saknades absolut inte!

Min mamma var, och är, en habil sömmerska och hade sytt alla kläder som både hon och jag har på oss nedan. Och det är som min snälla pappa som fotade då det begav sig och nu har skannat bilderna åt mig.

Jag i 70-talsbruna rutor
Min farfar, min farmor, jag och min mamma
Bara sekunden efter att denna bilden togs så ramlade jag
och slog av halva ena framtanden. Min mamma blev så ledsen
över detta att hon pratade om det till jag tappade mjölktänderna
Kossan, min mamma och jag
Min mamma med utsvängda byxor och jag i bikini
Ointresserat får och kontaktsökande barn
Renen, jag och min pappa
Forden samt jag och min mamma som posar för någon annan fotograf, gissningvis min farfar
Föregående artikelCasa Batlló 2014
Nästa artikelBouquerian i Barcelona

4 KOMMENTARER

  1. Jag tyckte faktiskt det var ganska roligt att se själv. Min pappa har alltid fotat mycket men eftersom det är så många kort så har jag aldrig tagit mig tid att gå genom dem. Men nu har jag som sagt satt honom på uppdraget att hitta gamla semesterbilder, så kanske det dyker upp flera bildserier från när jag var liten

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here