Mellan Miami och Key West går det dagligen bussresor. Det finns en uppsjö av bussbolag att välja mellan. Gemensamt är att bussarna lämnar Miami klockan 08 på morgonen och tillbakaresan från Key West är klockan 18. Hela resan kostar cirka $30 per person.

Det tar fyra timmar med buss enkel resa och man åker över 43 broar och 31 öar! Mest känt är bron Seven Mile Bridge, som är drygt 11 kilometer och binder ihop ögruppen Middle Keys med Lower Keys.

Key West - Florida - USA-17

Duval Street och Melleroy Square

Key West är en ganska liten stad och på de sex timmarna man har till rådighet hinner man se hela staden till fots utan att stressa. Huvudgatan heter Duval Street och är ganska turistig och delvis dräggig uppe vid Malleroy Square men blir riktig trevlig längre ner mot vattnet. På tal om vatten så finns det en strand eller två i Key West men det är inte för stränderna man åker dit. För stränder så stannar man på Miami Beach.

Key West - Florida - USA-1 Key West - Florida - USA-20 Key West - Florida - USA-5 Key West - Florida - USA-19 Key West - Florida - USA-2 Key West - Florida - USA-9

Hippies och lyxbohemer

Under 1920-talet flyttade många intellektuella och konstnärer till Key West och hela staden sjuder av lyxig bohem och hippies. Key West är också känt för båda många homosexuella invånare och besökare. Många av husen är ganska så udda med dekorationer på både byggnaderna och i trädgårdarna.

Maxime och jag var i Key West under mellandagarna förra året och husen var julpyntade över allt. Det gjorde inte det hela mindre udda då mycket julpynt var lite ovanlig för oss svenskar.

Key West - Florida - USA-18 Key West - Florida - USA-12 Key West - Florida - USA-23 Key West - Florida - USA-8Key West - Florida - USA-10 Key West - Florida - USA-11

Cigarrer och Key Lime Pie

Key West ligger 240 km söder om Miami men bara 145 km från Kuba. Kubanska cigarrer finns att köpa på varje hörn. Key lime pie kommer självklart från Key West och finns att köpa överallt. Vi såg minst åtta olika ställen som skyltade med The original key lime pie.

Key West - Florida - USA-22 Key West - Florida - USA-3 Key West - Florida - USA-21 Key West - Florida - USA-7

Stället ovan passerade Maxime och jag och tänkte Ah, vilken fin takterrass! På väg upp såg vi skyltar om att det var en nakenbar, men vi trodde inte på fullaste allvar att folk skulle vara nakna där uppe. Gissa om vi vände snabbt när vi Maxime stack in näsan och såg en naken gäst och dito bartändare.

Key West Cemetery

Kyrkogården anlades år 1847; på öns högsta punkt knappt fem meter över havet! Gravstenarna och mausoleerna står tät i tät. Det ska finnas bisarra grevstenar prydda med makramé och snäckor som formar meningar som I told you I was sick!  Vi hittade tyvärr inte dessa men varje dag kl 09:30 finns en guidad tur som säkerligen visar gravstenarna.

Key West - Florida - USA-16 Key West - Florida - USA-13 Key West - Florida - USA-15 Key West - Florida - USA-14

Både Maxime och jag älskade staden och vid nästa Miami-resa så blir det en natt eller två i Key West.

Föregående artikel#tbt – Backwater i Kerala, Indien
Nästa artikelGränder, torg och mat i Barcelona

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here