Då jag i januari åkte till Colombia så flög vi via Fort Lauderdale. Eftersom vi i alla fall skulle behöva sova över i Florida så planerade vi lika bra in två nätter och en heldag i området Miami Beach.

Jag hade tidigare hade spenderat två veckor i Miami med Maxime över nyår 2013/2014 så vet jag exakt hur jag ska spendera min heldag i staden.

Nedan är våra topp fem bästa tips för Miami Beach.

1. Front Porch Café

Vi börjar med en långfrukost på Front Porch Café, ett riktigt trevligt ställe längst norr på Ocean Drive. Jag besökte stället också med Maxime förra gången vi var i Miami. Var beredd på kö, det är überpopulärt. Granola-pannkakorna med färsk frukt är min favorit.

2. Badvaktstornen

Nästa på listan är en sväng till stranden för att spana in de färgglada badvaktstornen. Jag gillar verkligen dessa och att besöka staden utan en strandpromenad finns inte i min värld.

Läs mer: Badvaktstornen på South Beach

3. Shopping på Macy´s och Lincoln Road

Jag älskar shopping i USA och den tidiga eftermiddagen viker jag åt shopping på Macy´s och dito på Lincoln Road. Vill du åka till de stora shopping-mallen så är det buss till North Beach som gäller. Mycket trevligt det också men inget jag prioriterar under den korta tiden jag har till rådighet detta tillfället.

4. Art deco-arkitektur

Efter shoppingen är det dags för en snabb runda och återseende med mina favorit art decobyggnader. Jag fokuserade på byggnaderna Carlyle, Winter Haven, Cardozo och Leslie på Ocean Drive men var också förbi ett nyrenoverat Astor Hotel.

Läs mer: Art Deco-områden i Miami Beach

5. Neon och jättecoctails på Ocean Drive

Kvällen spenderades bland Ocean Drives neonskylter och uteserveringar. Givetvis tog vi in var sin jättecoctail, Ocean Drive är kända för just detta; jag tog en Miami Vice. Och vad är så en Miami Vice? Jo, hälften/hälften med Pina Colada och Strawberry Daquiri. Kvällen avslutades med att kolla in showen på Mango´s, som är underhållande och gratis att se från baren om du beställer dricka.

Läs mer: South Beach by night

 miami-beach-florida miami-beach-florida miami-beach-florida miami-beach-florida miami-beach-florida miami-beach-florida miami-beach-florida miami-beach-florida miami-beach-florida miami-beach-florida miami-beach-florida miami-beach-florida miami-beach-florida

Visst blir foton från Miami Beach kvällstid helt magiska? Svarta siluettpalmer, neonljus och sammetslen blå himmel. Jag minns precis samma från förra besöket också, och jag älskar det!

Föregående artikelEdinburgh Castle – Slottet på höyden
Nästa artikelKörsbärsblomning i Tokyo och Kyoto

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here