Castelmola ligger på en klippa ca 300 meter över Taormina och 529 meter över vattnet. Det tar 15 min med lokalbuss upp från Taormina på riktig serpentinväg, och bussen går ca varje timme.
Det finns guidade turer till Taormina, Castelmola och Soveco, men eftersom vi redan bor i Taormina och det var så enkelt att ta sig till Castelmola så skippade vi den guidade turen och åkte själv.
Castelmola på Sicilien
Castelmola på Sicilien
Castelmola påminner lite om Taormina, men allt är i minityr. Bussen stannar på ett torg och där finns en fin utsiktspost och en trevlig restaurang där vi senare åt middag. Ovanför torget finns borgen som Castelmola har fått sitt namn efter. Eller nu är det endast ruiner kvar, men utsikten är oslagbar.
Castelmola på Sicilien
Castelmola på Sicilien
Sen finns en huvudgata genom orten med kullersten och en massa gränder med bostadshus. Plus torget kring kyrkan Duomo. Vid kyrktorget finns tre restauranger; en finare som tyvärr inte hade några gäster när vi ville äta och vi ville inte vara ensamma på restaurangen (vi åt tidigt för att hinna med 21-bussen tillbaka till Taormina), en pizzeria som såg ok ut och en rolig och rustik restaurang med penis och sex-tema (?!?!?) där maten var tråkig. Och sen en massa gränder ut från platsen, och utsikt från kyrkans baksida.
Castelmola
Bra utsikt, eller vad?
Castelmola
Detta är första torget man kommer till i Castelmola och där bussen stannar. Vi åt middag på restaurangen
här, maten var ok men utsikten var formidabel. Trappan i förgrunden är upp till slottsruinen.
Castelmola
En av alla gränder

Det tar som sagt bara 15 min med buss upp från Taormina (eller en timme att gå), och bussen går varje timme till kl 19 sen varannan timme till kl 23. Om man väljer att gå så finns det en särskild gångstig med en massa trappor, och man kommer då också förbi kyrkan Madonna della Rocca.

Castelmola
Viveca fotar mig som fotar henne och slottsruinerna
Castelmola
En närbild som visar serpentinvägen…
Castelmola
… och en översiktsbild som visar serpentin-helheten
Föregående artikelStranden Baia di Spisone vid Taormina
Nästa artikelHotell Vello d’Oro i Taormina

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here