Castelmola ligger på en klippa ca 300 meter över Taormina och 529 meter över vattnet. Det tar 15 min med lokalbuss upp från Taormina på riktig serpentinväg, och bussen går ca varje timme. Det finns guidade turer till Taormina, Castelmola och Soveco, men eftersom vi redan bor i Taormina och det var så enkelt att ta sig till Castelmola så skippade vi den guidade turen och åkte själv.
Castelmola påminner lite om Taormina, men allt är i minityr. Bussen stannar på ett torg och där finns en fin utsiktspost och en trevlig restaurang där vi senare åt middag. Ovanför torget finns borgen som Castelmola har fått sitt namn efter. Eller nu är det endast ruiner kvar, men utsikten är oslagbar.
Sen finns en huvudgata genom orten med kullersten och en massa gränder med bostadshus. Plus torget kring kyrkan Duomo. Vid kyrkotorget finns tre restauranger; en finare som tyvärr inte hade några gäster när vi ville äta och vi ville inte vara ensamma på restaurangen (vi åt tidigt för att hinna med 21.15 ner till Taormina), en pizzeria som såg ok ut och en rolig och rustik restaurang med penis och sex-tema (?!?!?) där maten var tråkig. Och sen en massa gränder ut från platsen, och utsikt från kyrkans baksida. 
Castelmola på Sicilien
Castelmola på Sicilien
Castelmola på Sicilien
Castelmola på Sicilien

Hotellets internätuppkoppling är fortfarande inte min bästa vän, och jag avslutar nu för att inte få ett vredesutbrott. Resterande bilder från Castelmola får komma sen. I morgon åker Viveca och jag hem, men jag har fortfarande massa tips från Sicilien som kommer sen.

Föregående artikelStranden Baia di Spisone vid Taormina
Nästa artikelHotell Vello d’Oro i Taormina

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here