Vi bodde på hotel Vello d’Oro som ligger upp en gränd mitt på Taorminas huvudgata Corso Umbert I, vid torget Piazza XI Aprile. Läget är perfekt; tyst men samtidigt centralt. Till linbanan tog det strax under tio minuter att gå.
Vello d’Oro är ett helt ok ***-hotell. Fräscht och rent, och frukosten var ok. Det har ganska många rum, och alla rummen är olika eftersom byggnaden består av flera utskjutande delar. Det finns två stora terrasser; en takterrass med solsängar och en lägre terrass som man når från frukostmatsalen på våning ett. Och eftersom Vello d’Oro ligger upp en trappgränd så är det fin utsikt också från den lägre terassen.
På hemsidan ser man att det finns fyra kategorier rum; utan balkong, med balkong, med större balkong och med större balkong med utsikt. Tyvärr har Fritidsresor endast köpt de med minsta balkongen, och på den fick inte annat än två stolar och en torklina plats. Eftersom vi hade utsikt rakt mot grannens balkong om vi inte hängde ut och balkongen var supersmal med ganska höga väggar så använde vi den inte för annat än att torka bikinin. Jag hade gladeligen betalat extra få att få en av de stora och fina balkongerna med solsängar och sjöutsikt. Här borde Fritidsresor förhandla om avtalet med Vello d’Oro.
Det enda negativa med hotellet var att badrummet var superlitet, och självklart hade de lyckats trycka in en bidé också som tog upp en massa golvplats. Men man får ju bara acceptera en bidé när man åker till et bidé-land. Dock var duschkabinen också den minsta jag har upplevd i hela mitt liv; den måste ha varit 50×50 cm!
Men läget och utsikten gjorde Vello d’Oro till ett prisvärt hotell och rekommenderas.
Hotel Vello d’Oro i Taormina

 

Hotel Vello d'Oro i Taormina
Receptionen

 

Hotel Vello d’Oro i Taormina
Utsikten från balkongen, dvs om vi hängde över räcket

 

Hotel Vello d’Oro i Taormina
Utsikten åt andra hållet, dvs rummen med större balkong

 

Hotel Vello d’Oro i Taormina
Trappgränden mellan Corso Umberto och Vello d’Oro

Hotel Vello d’Oro i Taormina
TakterassenHotel Vello d’Oro i TaorminaHotel Vello d’Oro i Taormina
Utsikten åt ena hållet…
Hotel Vello d’Oro i Taormina
… och åt andra hållet mot Naxos

Hotel Vello d’Oro i Taormina
FrukostterassenHotel Vello d’Oro i Taormina
Utsikt från frukostterrassen mot Piazza XI AprileFöregående artikelCastelmola – Bergbyn på Sicilien
Nästa artikelMaxime sportar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here