Florence Trevelyan var kung Edward VII’s älskarinna. Efter bråk med en av kungens andra älskarinnor valde hon att lämna England, och 1890 köpte hon ön Isola Bella från staden Taormina. På ön skapade hon flera exotiska trädgårdar med bland annat importerade växter, en hundkyrkogård för sina hundar och byggde flera paviljonger och grottor.
Ön Isola Bella vid taormina på Sicilien
För att nå ön i dag måste man vada över 20-30 meter från stranden. Med en gång när man kommer över till ön och innanför porten kan man gå ner till ett litet hus med terrass.
Ön Isola Bella vid Taormina på Sicilien

Ön Isola Bella vid taormina på Sicilien
Blomman var ännu finare i verkligheten
En trappa upp från första huset så kommer man till en massa grottor med växter. Grottorna bildar en liten labyrint med ljusinsläpp i taket.
Ön Isola Bella vid Taormina på Sicilien

Ön Isola Bella vid Taormina på Sicilien
Och efter grottorna kommer man till en fantastisk terass med de finaste växter och bedårande utsikt.
Ön Isola Bella vid Taormina på Sicilien

Ön Isola Bella vid Taormina på Sicilien

Ön Isola Bella vid Taormina på Sicilien
Förbi utkiksposten kommer man så till en pool i ljusgrön mosaik och naturstenar. Poolen är nu tom, och är avspärrad med rep. Tyvärr kunde jag inte riktigt respektera repen då jag var tvungen att ta en bild på denna otroliga skapelse, och eftersom jag känner mig vuxen och ansvarig så var jag säker på att jag inte skulle ramla i och skada mig. Självklart var det en vakt som såg såg mig, men han öppnade bara repet elegant åt mig; på samma sätt som man blir utsläppt från en nattklubb.
Ön Isola Bella vid Taormina på Sicilien
Det finns också ett större hus, en liten trappa ner från terassen som är stängt, men där man kan titta in genom fönstren. Och utanför här finns självklart också en liten terrass.
Ön Isola Bella vid Taormina på Sicilien
Ön Isola Bella vid Taormina på Sicilien
Ön Isola Bella vid Taormina på Sicilien
Isola Bella används både om stranden vid ön och om själva ön. Ön är numera ett naturreservat, och det kostar €4 att gå in. Det finns också en övre del av ön, men den är avspärrad för besökande. Men (nattklubbs)vakten fattade att jag var riktigt sugen på att se också den delen. Eftersom jag har så många finns bilder också från den övre delen så kommer detta i eget inlägg senare. 
Jag älskade verkligen Isola Bella, och är så glad för att jag lyckades lösriva mig från stranden och ta mig upp på ön. Det hela påminde lite om Gaudis byggnader och parker i Barcelona, och jag älskar ju de också.
Föregående artikelBuda Castle Labyrinth
Nästa artikelMer om ön Isola Bella vid Taormina

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here