Taormina är ett ganska blandat semestermål; italienare och utländska turisker, barnfamiljer, par och kompisar på semester. Det finns en uppsjö av restauranger att välja mellan, men inga nattklubbar och barer där man hänger i baren. Vad vi hittade i alla fall. Dock fanns det tre trevliga loungebarar som vi hittade.

Den första heter Daqiri och lgger i en trappa vid domkyrkan Piazza del Duomo. Trevligt ställe, och man kan sitta och följa med på allt som händer vi torget. Man får alltid tre-fyra skålar snacks med drinkarna på alla ställen, och just här hade de friterad (?) mais som var väldigt god. Tyvärr var drinkerna ganska vattninga och inte särskilt goda. Även daiqirin (som man skulle tro var deras spesialitet) var vattnig och gjort på jordgubbspuré i stället för färska jordguddar. Icke godkänt Så hit gick vi bara en gång även om stället var trevligt. Alltid fullt kvällstid. På helgerna går det att boka bord.

Daqiri loungebar i Taormina

Daqiri loungebar i Taormina
På Piazetta Paladini, en gränd ner från Corso Umberto mellan Piazza del Duomo och Piazza IX Aprile, ligger två bra loungebarer. Det ena stället har röd belysning och heter Shatulle och det andra har blå belysning och heter Q. Drinkarna var goda på båda ställen. Q spelade pyttelite mer modern musik musikmedan Shatulle spelade lite mer rockig musik; typ gamla godingar som INXS och U2. Kring midnatt brukade det bli fullt på båda ställen.
 
Shatulle loungebar i Taormina

Q loungebar i Taormina

Q loungebar i Taormina

Föregående artikelZagreb
Nästa artikelLouvre

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here