Jag erkänner; vi var två veckor i Paris utan att gå in på ett enda museum. Dock tänkte vi att gå till D’Orsay eftersom vi tyckte det hördes häftigt ut med en ombyggd tågstation, och vi försökte faktiskt gå in på Louvre. Jag tyckte jag hade läst att det var gratis inträde för alla fredagar kl 18 till 22, så vi gick dit en fredag kväll kl 21 och planen var bara hinna med att se Mona Lisa. Men tyvärr hade jag missuppfattat, och det var inte gratis för mig (för Maxime och alla andra EU-borgare tom 25 år är det alltid gratis). Så vi la ner projektet; så intresserade var vi inte.
Men Louvre-byggnaden var helt fantastisk, och enligt oss värt en omväg bara den. Fasaden längs Seine är över 400 meter lång, och var världens längsta byggnad när den uppfördes åren kring 1600 i renässansstil under Henry IV. Senare byggde Ludvig XIII två nya flyglar, och Ludvig XIV byggde den östra flygeln 1665-1680. Det finns också en mindre triumfbåge, Carrousels triumfbåge, mot Tuilerie-palatset som ligger i linje med Champs Elyssées och Triumfbågen. Man kan mao se sen stora genom den lilla. Sen fortsatta olika kungar att bygga till själva palatset fram till 1876.
Den stora pyramiden uppfördes av Francois Mitterand och stod färdig 1989, och är placerad över entrén till muséet. Pyramiden är 20 meter hög och varje sida är 35 meter lång.

Vi var som sagt vid byggnaden kl 21 på kvällen första gången och fick många fina bilder av byggnaden när solen var på väg ner. Bland annat bannerbilden som vi har just nu.

Maxime Löfblad framför Louvre i Paris

Maxime Löfblad framför Louvre i Paris

Louvre i Paris

Carrousels triumfbåge i Paris

Sen önskade Maxime att gå förbi både Louvre och Tuilerie-parken sista dagen, och detta tyckte jag var ett mycket bra förslag så vi gick förbi igen efter att ha solat på Paris Plages.

Louvre i ParisMaxime Löfblad framför Louvre i Paris
Louvre i Paris
Maxime Löfblad framför Louvre i Paris
Maxime Löfblad framför Louvre i Paris
Föregående artikelTrevliga barer i Taormina
Nästa artikelBuda Castle Labyrinth

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here