Eftersom den svenska sommaren var förbi oss i måndags men sen försvann igen lika snabbt, så kommer här ett inlägg som för tankarna till sol och strand.

Jumeirah Beach Park är den största privata stranden i Dubai och kanske den mest kända. Det är hit de flesta hotellen som inte har egen strand skjutsar sina gäster. Vårt hotell låg i stadsdelen Deira och hade ingen strand, men hade skjutsade oss till ett annat Mövenpickhotels strand på The Palm. Men vi var i alla fal sugna på att prova Jumeirah Beach Park en dag och tog en taxi dit.

Stranden är inte så stor och vattnet är fint. Dock ger stranden ett ganska rörigt intryck eftersom solstolarna står lite överallt och man ligger lite hur som helst. Det finns minst en restaurang; en sorts fast food bar som sålde goda och fräscha hamburgare m.m. Sen finns det toaletter och omkledningsrum, men inte jättefräscha.

Det kostar ca 10 kronar att gå in på stranden, sen kan man hyra solsäng för 20-30 kronor och handduk för ca samma kostnad. Problemet är att de inte tar kort någonstans på stranden och att det är en deposition på 100 kr per handduk. Vi hade ganska dåligt med kontanter den dagen och lyckades precis få ihop till allt och ha några dirhamns över för att köpa lunch också.

Vi tyckte Jumeirah Beach Park var sådär och åkte de resterande dagarna till hotellets Mövenpickstrand. Bra att det är så pass billigt att ta sig in (på de större hotellerna stränder kan det kosta upp till 800 kr per person att ta sig in), men det kändes helt enkelt inte så trevligt att ligga där.

Här finns länk till ett gäng andra stränder som garanterat är dyrare och gissningsvis trevligare, men vi har inte testat några av dem.Föregående artikelFarsta Centrum
Nästa artikelMall of the Emirates

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here