På lördag morgon åker jag till New York för att hälsa på Maxime som pluggar där denna terminen! Senaste veckan har därför delvis gått åt att plocka fram vilka skybarer vi ska besöka. Jag har varit i New York två gångar tidigare och har besökt en handfull skybarer, men inte hittat någon jag har gillat stort. Utsikten är det viktigaste, därefter kommer interiören och faktiskt till sist drinkarna. Så nu har jag både googlat, frågat vänner med god smak och postat en fråga på mitt favoritresefurum. Och en lista håller på att växa fram. Dock är det lite svårt med takbarer i februari eftersom många av Manhattans takbarer är utomhus.

Och allt takbarsnack har fått mig att tänka på att vi fortfarande har några tips vi inte har delat av oss från Dubai än kring skybarer. The Observatory ligger på 52:a våningen på Marriott Harbour Hotel i Dubai Marina och är både en restaurang och en bar. Restaurangen har fantastisk utsikt över Dubai Marina; ett fåtal bord nära ingången till baren har också denna utsikt. Från baren ser man antingen utöver vattnet eller, längst in i lokalen, har man en utsikt över The Palm som måste vara Dubai bästa.

Både restaurangen och baren öppnar kl 17:00 och det är happy hour på mat fram till kl 20:00. Eftersom solen går ner mellan 17:30 och 18:00 så var vår plan att hänga på låset och ta en drink längst in i lokalen och se The Palm i dagsljus och när det blev mörkt förflytta oss till de borden i baren med utsikt över Dubai Marina, ev in i restaurangen, för att äta. Tyvärr var inte vädergudarna riktigt på vår sida den dagen och vår eminenta plan med att piffa oss på stranden (självklart har alla privata stränder omklädningsrum) funkade inte och vi fick åka till hotellet i regnet och då blev allt så fel att vi inte hann vara på The Observatory innan solen gick ner. Men jag ska se till att det blir så nästa gång jag är i Dubai. Det går se lite bilder över The Palm om ni klickar på restaurangens hemsida.

Interiören var modern, men tyvärr ganska mörk och tråkig. Typ svart och lite rostfritt. Drinkarna var tyvärr inte heller de godaste vi har smakat. Men utsikten var som sagt svårövertruffen.

The Observatory sky bar Marriott Harbour Hotel Dubai Marina
The Palm i bakgunden, svår att fånga på bild när det var mörkt. Men man kan se hotellet Antlantis
i mitten av bilden som fem gula stolpar. Men utsikten över The Palm hade nog varit fantastiskt i dagsljus
The Observatory sky bar Marriott Harbour Hotel Dubai Marina
The Observatory sky bar Marriott Harbour Hotel Dubai Marina
Utsikten över Dubai Marina

Maxime bor, enligt henne själv, jättefint nära Grand Central. Hon delar lägenhet med Francesca som hon kände sen tidigare och åkte tillsammans med och en annan svensk tjej som går i samma skola men som de inte kände innan. Vi hade hoppats att kunna publicera lite snöstormsbilder från mitt i händelsen på Manhattan eftersom det har varit så mycket snack om denna, men tydligen har det bara snöat pyttelite och när jag pratade med Maxime i går så var det blå himmel och sol!

Föregående artikelSeven Wells på Langkawi
Nästa artikelShopping i Oslo

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here