Seven Wells, eller Telaga Tujuh på malaysiaska, är ett vattenfall nära Cable Car på Langkawi.

Vi valde att efter frukost åka upp med linbanan och från linbanan ser man Seven Wells på höger sida, dvs det högsta vattenfallet som är 90 meter. Från linbanan/Oriental Village tar det fem-tio minuter att gå till trappen som tar en upp; längs en bilväg utan trottoarer. Men det går bra att gå där utan att vara livrädd för att bli påkörd. Skippa förresten att taxin till linbanan ska vänta på er, det är inga problem att få en ny när man kommer ner från Seven Wells.

Seven Well är ett vattenfall med sju pölar/skålar med vatten. För att ta sig till de fem översta så får man gå uppför 638 trappsteg med djungelkänsla, vilket jag gissar tog 10-15 minuter. Det är verkligen värt att gå hela vägen upp och inte bara stanna vid de två nedersta ”pölerna”. (Wells betyder ju brunnar, men det  ordet känns fel och jag har svårt att hitta ett bra svenskt ord. Förslag någon?) Höjdpunkten är att vattnet har nött berget mellan ”pölerna” så att det blir som vattenrutchkanor. Och det var helt fantastiskt superduperjättejättekul att åka nerför. Se filmen längst ner som visar rutchkana nr två i den övra delen, filmrutan är lite liten men det går att få helbild. Det var först en rutchkana längst upp från första ”pölen”, sen landade man i det fina vattnet i bild nummer två nedan och man fick böka lite för att ta sig runt den stora stenen. Sen kom rutchkana nummer två, som visas i filmen, och sen kom två ”pölar” precis innan det 90 meter höga vattenfallet där man kunde ligga som i en jacuzzi och kolla på utsikten. Dock var det ganska strömt i den sista så det gällde att inte åka utför. Varje år är det tydligen några personer som går utanför stängslet för att fotas och som ramlar nerför vattenfallet och drunknar.

Ungefär mitt i trappan upp kan man välja att ta till vänster för att komma till de två sista ”pölerna” nedanför det 90 meter höga vattenfallet. Det är mer folk här och här kan man också hoppa i vattnet från ca tre meter höga klippor. Det finns en rutchkana också här.

Seven Wells ger riktig djungelkänsla fast det inte är så långt och svårt att ta sig dit och vi rekommenderar att orka ta sig hela vägen upp eftersom det är finast där och minst folk, men gå också förbi den nedre delen. Det fanns också apor vid den nedre delen och detta bidrog bra till djungelkänslan. Sen så är ju jag extra forjust i apor också, så lyckan var stor när de dök upp.

Längst ner, efter trappan, finns lite affärer och fruktförsäljare och, hör och häpna; Christiane köpte en kokosnöt. Typ nr 214 under vår tvåveckors semester. Här finns också taxis.

Det är väl inte svårt att fatta att vi tyckte Seven Wells var en bra utflykt, typ höjdpunkten i Malaysia. Fast vi gillade ju också stranden Pantai Cenang och gatan med kinesisk mat i KL, och Petrona Towers och och och… Svårt detta, men vi hade i alla fall väldigt roligt när vi var där. Som två barn i vattenland för första gång.

Seven Wells, eller Telaga Tujuh, är ett vattenfall på Langkawi
Första rutchkanan
Seven Wells, eller Telaga Tujuh, är ett vattenfall på Langkawi
Vattnet i denna ”pölen” var helt fantastiskt

Seven Wells, eller Telaga Tujuh, är ett vattenfall på Langkawi
Det går bra att sola där uppe också

Seven Wells, eller Telaga Tujuh, är ett vattenfall på Langkawi
De två sista ”pölerna” var som två jacuzzis där man kan ligga och njuta av den fantastiska utsikten.
Efter denna börjar det 90 meter höga vattenfallet…

Seven Wells, eller Telaga Tujuh, är ett vattenfall på Langkawi
…som slutar här. Här finns det en övre ”pöl” som vattenfallet slutar i och där
man kan åka rutchkana till den sista ”pölen”.

Seven Wells, eller Telaga Tujuh, är ett vattenfall på Langkawi

Seven Wells, eller Telaga Tujuh, är ett vattenfall på Langkawi
Självklart fanns det också ett gäng apor som snodde
mat och dricka och intog detta sittande i träden

Seven Wells, eller Telaga Tujuh, är ett vattenfall på Langkawi

Föregående artikelCharlies Beach Resort på Koh Mook
Nästa artikelThe Observatory skybar i Dubai Marina

5 KOMMENTARER

  1. Aporna var faktiskt ganska på där uppe. Det var flera grupper som hade picnic men som hade lämnat filten med mat o dricka för att bade e.d. och då var aporna framme och snodde deras mat i omgångar. Och åt sittande i träden.

    Många apor är ganska aggresiva, jag håller med, men jag kan aldrig sluta facineras av dem. Kan stirra i timmatal på Skansen.

  2. Jag kände igen mig….Men minns nog mest att det var väldigt varmt när vi var där och att aporna verkligen gillade mig. Det var inte ömsesidigt, jag är sedan en semester på Bali livrädd för apor.
    Härliga foton!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here