Här kommer helt enkelt lite mer gott och blandat från Christianes och min resa till  Kuala Lumpur i januari 2013.
Nedan: Monorailen precis framför vårt hotell Istana. Hotellet hade en helt perfekt läge och vi var nöjda med det.
Nedan: Först några gatubilder: för att fånga känslan i staden.
Nedan: Menera KL är 421 meter hög och ska tydligen bräda Petrona Towers när det rör sig om utsikt. Inte vet vi, för vi var inte uppe i några av tornen. På 276 meters höjd finns en restaurang som roterar och ska vara ganska bra.
Nedan: Changkat Bukit Bintang, eller Julan Hicks som den också kallas, är en sorts restaurang- och bargata i KLCC. Känslan är ungefär som att vara på Mallorca eller Benidorm, så vi lämnade gatan snabbt. Gå i stället snabbt till närliggande Julan Alor som är ett kinesiskt område med gatumat.
Nedan: Durian är en frukt som både stinker obeskrivligt illa och smakar illa. Jag har inte smakat, men Christiane har tidtagare smakat frukten. Men lukta gjorde jag och jag lovar att det stank rejält när jag tog denna bilden. På de stora hotellen och varuhusen brukar det hänga skyltar om att det inte är tillåtet att ta med durian in.
Föregående artikelFlåm och Bergen i juli
Nästa artikelLyxfrukost på Plaza Hotel i New York

8 KOMMENTARER

  1. Durian är inte så farligt, det är lite som med osten Havarti – det luktar mer än det smakar. Jag tycker mest att durian luktar övermoget, på något vis.
    Durian kan dock smaka väldigt olika. Jag provade tre olika hemma hos en släkting till gumman. De har flera träd med olika sorter. Det var en otrolig skillnad i smak, en var nästan lite stark och en påminde faktiskt om smör, eller margarin.
    De flesta hotell har en skylt som upplyser om att man inte får ta in frukten. Gör man det väntar rätt höga böter, upp till ett par tusen i svenska pengar. Den är också förbjuden på flygplan för luktens skull.

  2. Jaha, jag vill ju inte vara någon fegis. Vid nästa tillfälle ska jag smaka på durian. Om jag så måste hålla för näsan

  3. Vi likte også KL godt, men trodde det skulle väre större der. Men det som fantes likte vi som sagt. Ga mersmak, og nå vil vi til Singapore. Og Tokyo. Og Seoul og Hong Kong……

  4. Besøkte KL i fjor sommer, og ble helt forelsket i byen! Så godt organisert og rent og pent! Synes foresten ikke Durian smaker så ille som alle skal ha det til- men den lukter absolutt forferdelig!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here