Langkawi är egentligen en ögrupp som betsår av 99 större och mindre öar. Vissa är bara en pytteliten ö om några meter i diameter, men det fina är att de flesta är ganska höga kalk-klippblock, vilket ger ett dramatiskt intryck. Vi bor på huvudön som är den som i dagligtal kallas Langkawi.

Alla resebyråer på vår strand erbjuder en båttur kallad Island hopping. Man plockas upp på hotellet antingen kl 9 eller kl 14 och är tillbaka igen ca fyra timmar senare. Det hela kostar endast 25 MR; ca 50 kr, per person. För den kostanden så ingår inget vatten, mat eller något annat. Vi tog morgonturen så då var det precis lagom att äta lunch när vi var tillbaka på stranden.Man åker i små båtar med plats för ca 20 personer per båt. Först åker man till ön Pulau Dayang Bunting där huvudattraktionen är sötvattensjön Lake of Pregnant Maiden. Man är i land en timme och det tar ca fem minuter (trappor!) att gå till insjön. Det går att bada i insjön, vilket vi självklart gjorde. Det finns apor på ön; jättesöta men tyvärr ganska agressiva. Hade inte Christiane tagit med mig vidare så hade jag stannat hos aporna hela timmen.

Lake Pregnant MaidenSen åker man till utanför Pulau Beras Basah där attraktionen är att mata örnarna från båten. Föraren slängde i något och örnarna dök ner för att äta. Ganska roligt, men tyvärr var örnarna ganska små. Men roligt att se i alla fall.

Tyvärr var det jättesvårt att fota örnarnaSista stoppet var Palau Singa Besar som hade en fantastisk strand med kristallklart vatten. Här låter vi bilderna tala för sig själv!

Föregående artikelDagens ort: Langkawi
Nästa artikelCable car

4 KOMMENTARER

 1. Vi är inte särskilt bevandrad inom den vietnamesiska maten, men håller med om att både thailändskt och kinesiskt är mycket gott.

  Åker till Thailand i morgon bitti!

 2. Örn-matningen är tyvärr inte helt ok. Jag visste inte det med kalciumbrist, men kände till att de skäms bort med att matas och har svårt att klara sig själv.

  Vi ville dock se öarna och det gick inte att hitta någon ötur utan örnmatning. Till råga på allt var den ganska dålig också, men de två andra stoppen var väldigt bra

 3. Det ser ut som en fin tur, och kul att få se lite fler av öarna! Vi tog aldrig den turen, eftersom det istället blev Mangrove-tur och katamaransegling.

  På Mangrove-turen pratade guiden dock upprört om örn-matningen. Hon berättade att örnarna matas med kycklingskinn, vilket gör att de inte längre äter tillräckligt med fisk och får kalciumbrist. Äggen blir tunna, så att de spricker och ungarna får ibland så svaga vingar att de inte kan flyga…

 4. Trevligt att se mer foton från Langkawi. Vi gjorde också den här "island hopping turen" när vi var på Langkawi under kinesiska nyåret 2008.
  Och jag håller med om att det kan vara knepigt att hitta bra restauranger, oftast är det som ni gjort bra att titta var anda ätit och läsa deras utlåtande.
  För egen del tyvker vi mer om den kinesiska maten (bott nästan fyra år i Beijing), den vietnamesiska och thailändska.
  Ha det fortsatt bra!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here