Det är dags för ett somrigt inlägg igen nu när våren är här…

Eftersom det var jag som ville till Langkawi och KL under Christianes och min Asien-resa i januari (Christiane var merst sugen på Thailand) resa så föll det på min lott att boka hotell och flygbiljetter dit. Om jag ska vara helt ärlig så var det jag som också fick boka hotellen i Thailand….

På Langkawi föll valet av boende på Beach Garden Resort på stranden Pentai Cenang som låg högt uppe på TripAdvisors lista över boende på ön och där jag generellt också hittade lovord när jag googlade. Jag hittade också varningar om att både resorten och deras restaurang egentligen bara vara mediokra och överprisade, men något ställe var vi ju tvungna att välja, så det blev i alla fall Beach Garden Resort.

Resorten har ca 15 rum och en pytteliten pool och visst är det väldigt mysigt med alla växter. Rummen är ganska enkla men personliga, men badrummen är tyvärr inte så roliga. Inte så att de är äckliga, men synliga vattenledningar och enklaste typen handfat utan hyllor att ställa grejorna på. Ett dubbelrum kostar ca 600 kr vilket är lite i övre prisklass jämfört med vad man får.

Restaurangen är också väldigt mysig, populär och alltid full kvälltid, men den är på tok för dyr. De serverar mycket pizza och pasta och då får man rejäla portionen, men kom igen; jag åker inte till Asien för att äta italiensk mat. Eftersom vi låg på stranden som tillhörde BGR så brukade vi äta lunch på restaurangen, men det upphörde abrupt den dagen vi båda beställde chicken-skewers with lemongrass för ca 60 kr till lunch och fick två matskedsstora kycklingbullar placerade på var sin lemongrass-stjälk som en klubba och det var hela rätten. Då gick vi över till att hämta mat från hålet i väggen på andra sidan gatan.

Dock var frukosten, som ingick, bra och BGR har finaste delan av stranden. Solsängar och handdukar är gratis. Så det är inte så att vi entusiatiskt rekommenderar BGR, men inte så att vi avråder någon heller. Helt ok ställe, men styr undan restaurangen varje dag. Dock avslutade vi ofta kvällen med att ta ett glas där på väg tillbaka till rummet.

Dock såg vi ett superhäftigt hotell där det hade byggds bungalower uppe i träden och som såg riktigt häftigt ut, men vi tog tyvärr inte namnet på detta. Jag har försökt hitta det på nätet, men har tyvärr inte gjort så än. Återkommer om jag skulle hitta.

Garden Beach Resort på Langkawi

Garden Beach Resort på Langkawi
Garden Beach Resort på Langkawi
Garden Beach Resort på Langkawi
Garden Beach Resort på Langkawi
 
Garden Beach Resort på Langkawi

Garden Beach Resort på Langkawi

Garden Beach Resort på Langkawi
Föregående artikelCaféet Leman Kültür i Antalya
Nästa artikelSkogskyrkogården

5 KOMMENTARER

  1. Jag var också inne och kollade på Mali Bests hemsida. Bilderna är verkligen fina men det är svårt att veta om de är förskönade. På Tripadvisor får stället ganska blandade recensioner, men eftersom det är många sorters rum så är det svårt att veta vilken rumstyp den syftar till. De flesta på TA omtalar dock stället som ett budgetställe, men bungalowerna i träden och de andra vid stranden såg inte ut som budgetboende. Och bungalowerna i träden är ju inte otroligt billiga heller. Men det såg häftigt ut i alla fall

  2. Jag var just inne och tittade på Maki Best hemsida och några av bilderna från hyddorna i träden är antingen förskönade eller så är hyddorna renoverade. Men vi lyckades byta vår hydda mot en bungalow och den var mycket bättre. Inga glipor i golvet….
    Läget och priset var bra….Men!!!! Fniss!

  3. Vad roligt att vi alla tre har varit på både Langkawi och BGR. Och Ditte tack för både att du berättade om Mali Best (som jag nu ska googla)och för att du påminde om att det heter Beach Garden Resort och inte Garden Beach Resort. Skrev inlägget samtidigt som jag bakade, så jag var väl inte helt koncentrerad.

  4. Så roligt!Nu är vi tre bloggare som besöktBeach Garden. Vi åt frukost här ett par mornar och den var bra men ganska dyr. Vi bodde just i träden, Malibest Resort. nåja, resort och resort….Jag har bloggat om det under "Malaysia", ganska kort. Men boendet var en upplevelse i sig. Du förstår när du läser. Men det var å andra sidan billigt….Men det kan inte hjälpas. Stranden vid Mali Best var i alla fall bra. I övrigt finns Mali Best med på Tripadwiser och som ett trestjärningt hotell. Kanske har trädhyddorna renoverats sedan vi var där…. (Mali Best finns med på den karta som du hade i ditt inlägg.)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here