Som sig hör och bör i en storstad så hittar man också i KL ett Chainatown. Faktiskt ett bättre Chainatown jämfört med andra städer; detta är ju dock faktiskt i Asien!

Gatan där alla kopiorna säljs heter Julan Petaling och stånden är placerade mitt i gatan så att man går på trottoaren på båda sidorna och gatustånden är i mitten och affärerna på andra sidan trottoaren. Faktiskt är inte heller säljarna lika pågående som andra ställen. Självklart är de på en, men vi har upplevt värre.

Gatan med food stalls, enligt Lonely Planet, heter Julan Hang Lekir, men är ganska liten jämfört med Julan Alor i KLCC. Vi trodde att i Chinatown skulle vi hitta massor med kinesisk gatumat, men icke sa Nicke. Dock hittade vi en mycket bra kines (självklart) när vi svängde höger in på Julan Hang Lekir när man kom upp Julan Petaling. Men vi såg faktiskt bara ett fåtal restauranger i Chinatown.

Väl värt ett besök. Vi tog en massage efter maten och var färdiga kl 23.30 och då hade hela Chinatown stängt. Så kom dit i tid. Det finns också några fina tempel, som gissningsvis hade varit ännu finare i dagsljus. Vi åkte monorailen från KLCC till Chinatown. Kostade ca 3 kr och ganska roligt att testa monorail mitt i en stadskärna.

Christiane glad över att vara i Chinatown

Jag funderade på att köpa ett par på översta raden att ha som tofflor hemma,
men det var snyggare och roligare när de hängde på väggen än på foten

Rätten längst till höger är en fick thai style som var det godaste vi åt under hela resan.
Föregående artikelKleopatras bad i Hierapolis
Nästa artikelWest Village i NY

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here