Mitt i Hierapolis, precis ovanför kalkstensbassängen, ligger de varma källorna som kallas Den antika poolen eller Kleopatras pool. Vattnet är alltid kring 36 grader, är mycket mineralrikt och är bra för hudproblem, reumatism, cirkulationsproblem m.m. Tydligen ska vattnet också gå att dricka, men det känns lite si så där att göra så.
Det mest spektakulära med Kleopatras pool är dock att det på botten ligger en massa antika pelare och stenar som man kan simma omkring bland. I övrigt är botten täckt av små vita marmorstenar och man bottnar de flesta ställen. Vattnet är helt klart och har en inbjudande mörk blågrön färg. För 32 turkiska lira, 90-100 kr, så får man vara i vattnet i två timmar och Viveca och jag var i nästan så länge som biljetten tillät. Vattnet är precis lagom varmt och det är en känsla helt utöver det vanliga att simma omkring bland antika pelare, under broar och vid grönskande plantor.
Kleopatras pool ligger faktiskt mitt i en restaurang (!) och det finns också några solsängar placerade på gräsmattorna. Det är en känsla utöver det vanliga att ligga och sola med utsikt mot antika ruiner.
Maten som serveras på restaurangen är helt ok turkisk mat; olika kebaber m.m. för en ganska billig peng.
Missa absolut inte att bada här om ni har vägarna förbi Hierapolis.

Kleopatras bad i Hierapolis Pamukkale
Kleopatras bad i Hierapolis Pamukkale

Kleopatras bad i Hierapolis Pamukkale

Kleopatras bad i Hierapolis Pamukkale
Kleopatras bad i Hierapolis Pamukkale

Föregående artikelSkyskrapor på Manhattan – Del II
Nästa artikelChinatown i KL

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here