Planerar du en resa till New York och skulle vilja lyxa till det lite extra? Ett av våra bästa tips för detta är hotellfrukost på ett av de mer exklusiva hotellen. Inte bara får du en frukostupplevelse du inte kommer glömma, men du får då tillträde till hotellet utan att behöva spendera en halv förmögenhet på boende.

Plaza Hotel ligger i korsningen 5th Avenue och 59th Street, mot Central Park, och är ett av de mest kända lyxhotellen på Manhattan. Hotellet öppnades 1907 och förlagorna var franska renässansslott. Kostnaden för uppförandet av Plaza Hotel landade på $12 miljoner; en astronomisk stor summa under det tidiga 1900-talet.

En snabb sökning på hotels.com visar att rummen börjar på 7800 kronor.

 

Restaurang Palm Court

Palm Court ligger på bottenvåningen och här serveras frukost fram till kl 10:30, lunch/brunch kl 11 till 14 och afternoon tea kl 14 till 17. Vi valde frukost eftersom vi redan hade inplanerat två andra afternoon tea och var där kl 9 och satt kvar till kl 11.

Utbudet i frukostbuffén är inte så stort men det som finns smakar himmelskt. Men att gå till Palm Court på Plaza är lika mycket en investering i miljön som i maten. Och interiört är Palm Court väldigt elegant och servicen fantastisk. Servitören fyller omärkligt på av den färskpressade apelsinjuicen och kaffe hela tiden så glaset eller koppen aldrig hinner bli tomt, och då jag tappade en kniv på golvet var vår servitör framme och plockade upp den innan jag hann böja mig ner och hans kollega framme med en ny kniv innan vår servitör hade rätat ut ryggen igen.

Och kostanden för en frukost på Plaza Hotel?

$35 per person vilket inte alls är mycket med tanke på vad man får av lyx och flärd.

Maxime

 

Kallskuret och ost

 

Varmrätterna; bacon, äggröra och potatis

 

Yoghurt, frukt och bär

 

 

Maximes och mitt bord

 

 

Efterrättsutbudet var enormt och franskinspirerat med alla sorters croissanter och annat gott
Föregående artikelKuala Lumpur
Nästa artikelLånghelg i Southampton

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here