West Village är som sagt, både en och femton gångar tidigare, ett av favoritområdena på Manhattan. Så mycket att Maxime och jag hängde där hela sista dagen när jag senast var i New York. 

Orsaken till att jag skriver detta inlägget just nu är att jag för en liten stund sen pratade med Maxime på telefonen. Hon kommer att flytta tillbaka till Oslo/Stockholm nu i månadsskiftet för att gå sista terminen av sin bachelor vid Stockholms universitet och spenderar sina sista dagar i New York med att besöka alla favoritstadsdelar, favoritrestauranger och favoritbarer innan hon flyttar. I dag skulle hon, igen, strosa runt i West Village och jag blev tvungen att kolla på lite bilder därifrån eftersom det lät så trevligt och det ena ledde till det andra, dvs detta inlägget.

Självklart blir det bra att Maxime flyttar tillbaka till Oslo/Stockholm, men jag känner också redan att jag saknar New York. Jag har hälsat på fem gångar under de två åren hon har bott där och jag vet att jag ett tag framöver kommer att prioritera andra städer när jag ska åka till USA. Vilket känns tråkigt eftersom jag älskar New York, men jag vill också gärna åka till San Francisco, Chicago och New Orleans för att nämna några städer.

Den mycket fotograferade skylten till Gay St

På Bleecker St, ca mitt emot Murray´s Cheese ligger detta mumsiga fiket.

Föregående artikelDrottningsholms slottspark
Nästa artikelMonserrate-palatset i Sintra

2 KOMMENTARER

  1. Jag tror detta med kombinationsresor kan vara tingen! När jag i julas skulle till Miami så hade jag egentligen tänkt flyga direkt dit, men när det visade sig att bästa rutten var att mellanlanda i NY så la jag lika bra in några dagar när jag först var i staden. Jag får fortsätta tänka på det sättet

  2. West Village är min favorit på Manhattan också! Kan strosa runt i timmar och bara njuta…
    Jag vet inte vad jag behöver göra för att släppa New York och börja utforska alla andra städer (jag har flugit över Atlanten 10 gånger och "bara" besökt New York, Florida och Mexico). Gott och ont att ha en favoritstad som hela tiden lockar!
    Du får kanske planera in någon kombinerad resa där New York ingår..?
    Ha det så bra!
    Eva

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here