Varje år i slutet på maj är det Memorial Day Weekend i USA. Många New Yorkers beger sig denna helg ut till olika delar i Hamptons för att ha en minisemester. Hamptons består av olika delar; bland annat Southampton, East Hampton, Sag Harbour och Montauk. 

Southhampton

I år blev vi medbjudna till Southampton som är den delen av Hamptons som ligger närmast Manhattan. Vi lyckades ta oss ut dit helt utan trafik och då tog det lite mer än två timmar med bil. Southampton Village är väldigt lantligt men exklusivt. Små gator med restauranger, fik, glasshak, bakgårdar, exklusiva affärer, boutiquer, dyra bilar, kvinnor/tjejer med Chanel och Hermes väskor, män/killar med pikéskjortor och loafers. Det är underbart att bara strosa runt, hänga runt, njuta lantkänslan.

 

Montauk

Montauk, som vi besökte förra året, är också väldigt exklusivt men lite mer avslappnat in terms of att vara lite mer bohemiskt, hippie och fiskarby-aktigt. I Montauk Village finns också flera restauranger, glasställen, fik etc, men däremot ingen shopping.

Alla olika delar av Hamptons har en egen liten village där det finns fik, restauranger, barer, klubbar, affärer etc. Husen och hotellen ligger oftast en 5-10 minuters bilfärd utanför. Därför rekommenderar jag STARKT att man hyr en bil, eller har tillgång till bil. Det går bussar tur/retur från Manhattan till Hamptons som tydligen är väldigt smidiga och prisvärda. Jag har dock aldrig provat.

Föregående artikelLyxfrukost på Plaza Hotel i New York
Nästa artikelConventos dos Capuchos vid Sintra

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here