Inför vår dagsutflykt till Capri så har vi kollat upp TripAdvisor och bildgooglat. Men vi har ingen helt klar plan för vad vi ska göra mer än att besöka Axel Munthes Villa San Michele. Som tur är så hittar vi en bra turistinformation så fort vi kommer upp till Capri stad och vi får en karta i handen.

Till Villa San Michele och byn Anacapri tar man sig bäst med buss och det får vänta. Men i gångavstånd från Capri stad finns Augustus trädgårdar. Vi besluter att ta oss hit efter att ha gjort Capri stad.  Kartan är tydlig, inte ens jag går vilse. Efter ungefär en kvart på smala gator med växter hängande ut från och över precis alla trädgårdsmurar är vi framme vid Augustus trädgård. Vi betalar med ett leende den ena euro det kostar att gå in.

capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien

Augustus trädgård

Augustus trädgård anlades som trädgård till The Charterhouse of St Giacomo som den tyska industrimagnaten Friedrich Alfred Krupp köpte tidigt 1900-tal. Trädgården är i olika nivåer och innehåller utöver växter stensoffor och statyer. Som alla andra tar vi oss till den nedersta utsiktsplatån för att spana in  de tre berömda Faraglioni, som är branta naturligt formade stenklippor i vattnet bara en bit från land.

capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien

Via Krupp

Efter utsiktsplatån så övergår Augustur trädgård i Via Krupp. En serpentin av en gångväg som också är Krupps verk. Han behövde helt enkelt ett enklare sätt att ta sig från bostaden ner till yachten som han hade liggande i Marina Piccola.

Lotta och jag påbörjar promenaden ner. Det är kokhett och det erbjuds absolut ingen skugga alls. Men vattnet är vackert blått under oss och gångvägen smal och slingrande. Vi njuter varje sekund och innan vi vet vad som hände så är vi nere och går längst vattnet. Ytterligare fem minuters promenad och så är vi framme vid Marina Piccola.

capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien

Marina Piccalas två små stränderna, så magiska med naturliga stenformationer i vattnet, är redan knökfulla av andra turister. Men det gör inget, här ska det badas oavsett vilket. Vi tar ett dopp; torkar, solar lite och njuter av stämningen och vattnet. Men vi har bara en dag på Capri. Efter ett tag är det dags att ta den lilla gula bussen upp till Capri stad för flera äventyr.

Föregående artikelRom
Nästa artikelMer Visby

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here