För en månad sen hade jag precis kommit hem från Italien och om bara tre veckor så är jag där igen! Denna gång ska jag åka till Rom med Viveca (som jag tidigare har varit på Sicilien (si, också i Italien!) och i Turkiet med) och Lotta (som också var med till Acquavena i somras). Dock blir det första semestern med båda två tillsammans. Igen är det lägenhetsbyte via hembyte.se som gäller och vi ska bo i stadsdelen Monti i fem dagar.

Hela dagen i dag har jag suttit på balkongen i det fina vädret och läst i min Lonley Planet för Rom som jag redan hade samt toksurfat och har nu en ganska bra plan för vad vi ska göra. Varken Lotta eller Viveca har varit där tidigare medan det blir min fjärde gång. Men jag älskar alla historiska byggnader i Rom och ser fram emot att se Colosseum och Fontana de Trevi med mera för fjärde gången.

Första gång jag var i Rom var för exakt 20 år sen när jag pluggade konstvetenskap på Stockholms universitet och vi var på studieresa. Varje dag mellan klockan 09 och 17 i en hel vecka besökta vi museum och intressanta byggander. Jag har på riktigt sett varje kyrka som är värt något att se i Rom.

Eftersom man i 1994 hade kameror med filmrulle och pappersbilder så har bilderna nedan skannats. Av min snälla pappa som vanligt.Capitolium Rom
Capitolium . Capitol Hill

Rom

Borrominis kyrka San Carlo alle Quattro Fontane
Borrominis kyrka San Carlo alle Quattro Fontane, en av mina favoritkyrkofasader

Pantheon rom
Detalj från Pantheon

Rom

Rom
Marcus Aurelius-kolonnen

Rom
Spanska trappan

Rom
Föregående artikelKina slott vid Drottningsholm
Nästa artikelAugustus trädgård och Via Krupp på Capri

1 KOMMENTAR

  1. Vad trevligt! Och Rom gör verkligen skäl för namnet; "Den eviga staden". Har varit där ett antal gånger, men inser nu att det var 10 år sen senast..
    Och I Rom finns alltid något nytt för öga och gom att upptäcka!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here