Jag har varit i Oslo en vecka nu för att fixa köket på sommarstället (IKEA självklart!) och planen var att åka tillbaka till Stockholm i dag. Dock har jag fått möjligheten att åka förbi Göteborg där jag kommer att bo på ett hotell i Majorna som heter Spar Hotel, så jag kommer i stället att åka till Göteborg om någon timme och umgås med en väninna som bor i just Majorna och sen fortsätta till Stockholm i morgon kväll. Som namnet säger så är Spar Hotel ett billigare alternativ men interiören och designen är som på ett vanligt hotell enligt hemsidan.

Så till Sorrento som egentligen är dagens tema. Sorrento ligger på norra kusten av den udde söder om Neapel där uddens södra kust heter Amalfi-kusten. Norra kusten har vad jag vet inget namn. Sorrento är en trevlig stad med en mysig hamn och en äldre stadskärna, men är kanske mest känt för att båtarna till Capri går därifrån (men också från Amalfi by och Neapel). Vi använde Sorrento som bas för vår utflykt från Acquavena till Amalfikusten, sov i Sorrento, nästa dag Capri, sov igen i Sorrento och sista dagen Pompeji innan vi åkte hem igen till Acquavena.

Karta lånat från flygstolen.se

Sorrento
Staden sett från hamnen

Sorrento
Kyrkan Sedile Dominova som numera är en bar/café.
Bilden i bakgrunden är en jättelik muralmålning

Sorrento
Byggnader kring torget Piazza Tasso

Sorrento

Får man kalla snyggt upplagd pastaSorrento
Det finns en ringmur kring stora delar av Sorronto
Föregående artikelVisby III
Nästa artikelÖdlor, krabbor och kräftor på Koh Mook

2 KOMMENTARER

  1. Tack för fina bilder och påminnelse om hur vackert Italien kan vara. Det var länge sedan jag var där, men så småningom kanske det blir en tur igen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here