På Capri finns två städer; Capri stad samt Anacapri. Capri stad är den största och mest flashiga och dyra, men det är inte direkt billigt att bo i Anacapri heller. Men observera att båda två är pyttestäder. Kanske by hade varit bättre betäckning, men nu blir det stad som används i detta reportaget.

capri-anacapri-italien capri-anacapri-italien capri-anacapri-italien capri-anacapri-italien

Upp till Anacapri

När man kommer med båt från fastlandet lägger man till i Marina Grande och man kan då ta buss direkt till Capri stad eller Anacapri. Eller man kan ta bergsbanan upp till Capri stad och sen fortsätta med buss till Anacapri. Om man är ute efter rejäl fysisk en utmaning så går det också att ta trappan Scala Fenicia upp direkt från Marina Grande. Många val med andra ord.

Det man inte riktigt ser på kartan är att det är ganska stor höjdskillnad mellan de två städerna. Anacapri ligger 300 meter över havet medan jag gissar att Capri stad ligger mellan 80 och 100 meter över havet. Jag lyckas tyvärr inte hitta höjdmätaren när jag googlar.

capri-anacapri-italien capri-anacapri-italien capri-anacapri-italien

Anacapri stad

Staden har en mysig huvudgata med butiker och restauranger och några sevärdheter längs gatan. Följ med bussen två eller tre hållplatser förbi Anacapris första busstopp på Piazza Vittoria och gå tillbaka ner Via G. Orlandi till Piazza Vittoria.

Ta en glass vid torget eller ett pittstopp på mysiga restaurang Columbus. Följ sen skyltarna mot Axel Munthes Villa San Michelle. Trädgården där vill du absolut inte gå miste om när man först är på Capri. Om du i tillägg skulle vara sugen på att ta dig ännu högre upp och se Capri ovanifrån, så går linbanan upp till Monte Solaro från precis Piazza Vittoria. Om det skulle vara å att du fortfarande är sugen på en fysisk utmaning så finns det en vandringsled upp till Monte Solano att välja också.

Föregående artikelMaximes Insta-NY
Nästa artikelVilla San Michele – En saga på Capri

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here