Isla Holbox är som sagt en ö utanför Cancun (motsatt håll än Tulum) och det kan vara lite knepigt att ta sig dit från flygplatsen. Jag googlade lite innan avfärd och kom fram till en lösning som de flera använder sig av; taxi -> buss -> färja.

Vi landade på Cancun flygplats kl 9:30 och tog oss vidare till Cancun bussterminal med taxi som vi betalade 150 pesos var för (ca 65 SEK). Det ursprungliga priset de erbjöd oss var 300 pesos var så var noga med att pruta!! (Vi valde att ta taxi då flygbussen skulle avgå för sent från flygplatsen, samt stanna vid de flesta hotell, vilket i sin tur skulle leda till att vi skulle missa kl 12:50 bussen till Chiquila). Från bussterminalen väntar en bussfärd på tre timmar till Chiquila. Denna resa kostade 100 pesos (ca 60 SEK) och var fastpris. Från Chiquila tog vi färjan över till Holbox som kostade 100 pesos och tog 15 minuter.

Var VÄLDIGT noga med att kolla busstabellen till Chiquila samt tidtabellen för färjan. Dessa går endast vissa tider på dygnet och det är viktigt att hinna med sista färjan till Holbox som går kl 21. Koordinera!
Föregående artikelJardin Majorelle i Marrakesh
Nästa artikelMiddag på Pollo Mago

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here