Efter ett litet uppehåll är det dags för Throwback Thursday – tbt – igen. En lysande ursäkt för att publicera sina gamla favoritbilder en till gång.

När Maxime och jag för ganska exakt två år sen var en vecka i Prag så var dagutflykten till staden Kutna Hora resans absoluta höjdpunkt.

Det tar ca en timme med tåg att resa till Kutna Hora. Det går att lägga upp rutten lite olika; vi valde att först åka till Kutna Hora-Sedlek där vi besökte skelettkyrkan Ossuary och Cathedral of Assumption of Our Lady and St John the Baptist

Kutna Hora
Skelettskyrkan

Kutna Hora

Kutna Hora

Efter de två kyrkorna promenerade vi till staden, vilket tog 20-25 minuter, man kan också åka minibuss från skelettkyrkan. Kutna Hora är en charmig liten stad med flera fina monument och den enorma kyrkan St Barbara, gruvan Hradek och museet GASK. Strosa omkring i de mysiga gatorna och leta upp alla monument som finns att se.

Kutna Hora
Plague Column
Kutna Hora
Kyrkan St Barbara

Kutna Hora
Kyrkans innertak

Kutna Hora

Kutna Hora
Bron framför St Barbara med kyrkan St James i bakgrunden
Kutna Hora
Stone Fountain


Kutna Hora är listad på UNESCO:s världsarvslista och rekommenderas på det varmaste att få med sig när du besöker Prag.

Föregående artikelCituat Vella i Barcelona
Nästa artikelAsiens olika regioner – Sydostasien, Sydasien, Östasien – Vi reder ut skillnaden

4 KOMMENTARER

  1. Husbilen måste vara perfekt för att göra utflykter med när ni först är i någon stad. Att alltid ha med både hotellrummet och bilen är en bra idé

  2. Av en eller annen merkelig grunn er ikke skjellettkirken utenfor Praha så veldig kjent. Merkelig, synes vi, siden den er veldig spesiell og både morsomt og absurd å se.

    Det finnes forresten en i Roma også, som vi ikke har besökt

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here