Då har turen kommit till den sista av Cinque Terres städer. Och vet ni vad? Jag har sparat den finaste staden till sist! Spana in bilderna, njut och boka nästa års sommarresa.

Vernazza är närmaste grannstad till Monterosso, som var den staden där Viveca och jag bodde under Cinque Terre-vistelsen, och den första vi åkte på utflykt till samt den vi besökte flest gånger. Som flertalet av de andra städerna så har också Vernazza en huvudgata, Via Roma, och gränder som går ut från denna. Via Roma går mellan tågstationen och hamnen, och vid hamnen ligger idylliska Piazza Marconi, kantad av restauranger med färgglada parasoll. Nedanför piazzan ligger en liten sandstrand och utanför sandstranden sticker piren ut. Dagtid används piren att sola och kvällstid är piren perfekt för att avnjuta en glass eller en pizza på.

Cinque Terre - Vernazza
Cinque Terre - Vernazza
Cinque Terre - Vernazza
Cinque Terre - Vernazza
Cinque Terre - Vernazza

Till höger om piren ligger en brant klippa med en borganläggning. I de nedre delarna av borgen ligger den mysiga restaurangen Belforte med oslagbart läge och fantastisk utsikt. Bokning är ett måste.

Cinque Terre - VernazzaCinque Terre - VernazzaCinque Terre - VernazzaCinque Terre - Vernazza
Längst upp på klippan ligger borgens utsiktstorn Castello Doria från cirka år 1000. Absolut värt att klättra upp och betala de €2 det kostar att gå in. Utsikten både över havet, hamnen och Piazza Marconi är oslagbar.

Cinque Terre - VernazzaCinque Terre - VernazzaCinque Terre - VernazzaCinque Terre - Vernazza

Läs mer om de övriga byarna Manorola och Riamaggiore, Corniglia samt Monterosso.

The town of Vernazza was our absolut favourite Cinque Terre village. Narrow streets and lanes with colourful houses, and a small beach and a pier from where you can sunbathe and swim. Vernazza also have an old fortress on a cliff housing a lovely restaurant in the lower part of the fortress and a tower with magnificent view on top of the cliff.

Föregående artikelKalemegdan – Borgen i Belgrad
Nästa artikelTips på nyårsresor 2015

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here