Lång innan vi åker till New Orleans så har Lotta, Mats och jag planerna klara för vår första dag i staden. Vi ska utforska de franska kvarteren med alla smidesjärnbalkonger, vi ska ta oss till Jackson Square och spana in jazzband och vi ska äta ostron till lunch på ett namngivet ställe. Dagens ska påbörjas på ett café nära vår lägenhet som har fått utmärkelsen New Orleans Best Coffee. Dock ska våra planer mycket snart ändras…

Vi är ett fåtal steg från frukoststället när himlen på en sekund öppnar sig och regnet forsar ner. Innan frukosten är uppäten så är gaten helt översvämmad av vatten och när vi förhör oss med våra bordsgrannar så är de helt säkra på att det kommer fortsätta regna hela dagen; det är så det brukar vara. Eftersom vi har hyrbil hela veckan så beslutar vi oss för att lägga ut på biltur till grannstaterna Mississippi och Alabama; en utflykt där jag är drivande. Att samla på länder och amerikanska stater är roligt också för den som är över åtta år!

Biloxi Mississippi Biloxi Mississippi

Biloxi i Mississippi

Efter rekommendationer från frukoststället så väljer vi Highway 90 i stället för Interstate 10 för att den förstnämnda ska vara sooo scenic. Well, för skandinaver är den inte mycket att skryta av utöver Long Beach som vi ligger bredvid vägen och har vit sand så långt ögat kan se och är flera mil lång. Tyvärr ser inte ögat varken så långt eller det ser så lockande ut i det dåliga vädret… Det regnar fortfarande mycket och ungefär varje kvart så drar Mats mobil i gång av sig själv på högtalaren och varnar om översvämningar och heavy rain.

Efter ungefär två timmar så är vi framme i Biloxi som är mest känt för en massa kasinon. Det är dags för lunch och vi hittar en restaurang på pelare vid hamnen där vi parkerar, sannolikt olagligt, mellan pelarna under huset och springer upp i restaurangen. Temat är givetvis fisk och skaldjur och jag beställer in blackend shrimps, som ska bli min favoriträtt under veckan i den amerikanska södern.

När vi kommer ut så regnar det lite mindre och vi turas om att hålla paraplyerna över varandra medan vi fotar båtarna.

Biloxi Mississippi Biloxi Mississippi Biloxi Mississippi Biloxi Mississippi Biloxi Mississippi Biloxi Mississippi

Grand Bay i Alabama

Planen är att fortsätta till staden Mobile i Alabama men under lunchen får vi veta från servitrisen att vi precis har passerat en stor outlet! Vi beslutar oss för att satsa på shopping på vägen tillbaka och när vi har kommit in i Alabama så stannar vi till i Grand Bay, som är första byn efter gränsen.

Här finns en bensinmack, en affär som säljer allt man kan behöva samt ett litet café. Samtidigt som Lotta och Mats tar en kopp kaffe på caféet så springer jag runt med kameran i ena handen och paraplyet i andra.

Grand Bay Alabama Grand Bay Alabama Grand Bay Alabama Grand Bay Alabama Grand Bay Alabama

På väg tillbaka mot New Orleans stannar vi till vid Gulfport Premium Outlet. Eftersom det är skärtorsdag stänger de tyvärr en timme efter vår ankomst men jag kan säga att vi alla tre kom därifrån med mycket att bära och kreditkort som var varma av allt svepande.

Föregående artikelIsfahan i Iran – Moskén Masjed-e Jameh, palatset Kakh-e Chehel Sotun, Jolfa och Vank katedralen och eldtemplet Ateshkadeh-ye
Nästa artikelSPA-anläggningar i Södra Serbien

2 KOMMENTARER

  1. Hehe, japp jag räknar också länder. Fast det är otroligt barnsligt. 🙂
    47 st, men det 48:e bara en vecka bort. Delstater har jag inte riktigt tänkt på förut, men får det till 11…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here