En lördag förra hösten befinner jag mig på tidiga morgonbåten mot Sandhamn. Vi är tillsammans tio väninnor och vi har kidnappat Maria, som fyller jämnt, för överrakningsfirande.

Sandhamn förknippas med sommar, sol, sand och salt vatten men det är också trevligt att besöka utanför sommarsäsongen.

sandhamn-stockholm

Framme vid Seglarhotellet

Redan klockan 10 kliver vi av båten, i ett Sandhamn täckt av snö med som badar i strålande sol. Vi har tur och får våra rum på Seglarhotellet på en gång. Efter att ha ställt in väskorna så ger vi oss ut på en solskenspromenad.

Vi går mot hamnen och flera av oss shoppar loss på Sommarboden. Sen fortsätter vi genom bostadsområden med röda stugor med vita knutar och jag känner igen att jag vill ha ett sommarboende i Sandhamn. Som jag gör varje gång jag är här…

sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm sandhamn-stockholmsandhamn-stockholm

Lunch på Värdshuset

Restaurangutbudet är givetvis mindre under hösten än under högsommaren men klassiska Värdshuset har öppet. Är man i skärgården ska det ätas strömming; och så blir det för hela sällskapet.

sandhamn-stockholm

Spa och bad

Efter lunch är det dags att njuta av SPA:t. I paket vi har köpt så ingår inträde till hotellets SPA samt till utomhus badtunnan och den flytande bastun vid bryggan. Vi börjar med att hoppa ner i en av de stora badtunnorna. Solen håller på att gå ner och himlen färgas ljust rosa. Stort plus för utomhusbaren som är öppen också vid minusgrader och att bartendern tar beställningar från badtunnan.

Att lämna badtunnan är allt annat än trevligt men upp måste vi. Som tur är så var ät inte många meter att springa bort till bastun. I samma bastu träffar vi en grupp väninnor som ska bada efter bastandet. Vi tackar artigt nej när de föreslår att vi ska följa med.

sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm

Middag på Seglarrestaurangen

I vårt paket ingår också tvårätters middag på hotellets restaurang Seglarrestaurangen. Eftersom vi har skvallrat om att vi har ett födelsedagsbarn så får vi lite extra uppassning i form av ballonger, bubbel och efterrätt. Efter middagen förflyttar vi oss de fåtal meterna till baren för dans och drinkar.

sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm

Mot stranden Trouville

Vi kommer ner till frukost i lite olika omgångar nästa morgon. Några av oss bestämmer oss för en promenad runt Sandön medan andra behöver vila i SPA:t. Solen skiner fortfarande och Sandön är otrolig vacker, så för mig är promenaden ett givet val.

sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm

Vi fortsätter mot Trouville, den underbara stranden som nu badar i solstrålar bakom tunna moln. Vi går en sväng längs hela stranden och genom skugen till hamnen. Vi har planerat att köpa en av de kända seglarbullarna och kaffe på Sandhamnsbageriet men det är tyvärr stängt. I stället blir det att ge sig tillbaka till hotellet och fika i deras gillestuga.

sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm sandhamn-stockholm

Klockan 13 kliver vi på båten tillbaka mot Stavsnäs och bara fåtal minuter senare täcks solen av moln. Tack för denna gång, Sandhamn. Vi ses igen i juli.

Föregående artikelInnanför muren – Bakus gamla stadsdel
Nästa artikelStranden Laguito i Cartagena

2 KOMMENTARER

  1. Så trevligt ni hade det på Sandhamn. Vilken underbar natur även i vintertid. Jag kan tänka mig att födelsedags barnet var mer än nöjd?Kram
    PS följer Er på IG

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here