Cartagenas vackraste område är utan tvivel den gamla stadskärnan; med kolonialarkitektur och färgglada hus. Områden utanför den gamla stadskärnan består delvis av moderna skyskrapor och här måste jag erkänna att jag blev aningen förvånad under inflygningen. Jag hade absolut inte väntat mig en skyline!

Alla bröllopsgästerna är inhysta i olika lägenhetskomplex på stranden Laguito. Vi fyra från The Viking Delegation tilldelas en mer än rymlig fyrarummare på elfte våningen med tre badrum och där vardagsrum och kök måste vara nära 80 kvadratmeter. Brudens mamma bor i en motsvarande lägenhet på 13 våningen. Dock slår inte detta de fem kanadensiska tjejerna som har 240 kvadratmeter på 21 våningen med terrass ovanpå byggnaden och utomhus jacuzzi.

laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia

Stranden Laguito

Det ska ärligt erkännas att stranden Laguito långt ifrån är den finaste jag har besökt. Varken sand- eller vattenkvaliteten är så som jag föredrar. Men det stranden inte erbjuder av skönhet tar den igen genom charm och personlighet.

Laguito är Cartagena-bornas egen strand. Här finns så gott som bara lokala och andra colombianska turister på stranden. Av brud och brudgum så har vi blivit tillsagda att hålla till på en särskild del av stranden och deras vänner kommer och går hela tiden. Det är alltid någon jag känner på stranden och alltid någon att äta lunch med.

laguito-cartagena-colombialaguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia

Massage, frukt och strandmat

Överallt finns massörer och säljare av mat, dricka och frukt. Efter att ha testar olika massörer de första dagarna så är alla fyra vikingar överens om att det är Anna-Isabella i den rosa t-shirt med Sesame Street på som är allas favorit. Nummer två är hennes syster i grön t-shirt, också med Sesame Street. Båda ger de underbar fotmassage men Anna-Isabella är lite hårdare i nyporna.

laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia

Vi äter oavbrutet mango och ananas från alla försäljare och dricker juicer från restaurangen. Favoriten blir lulo och en annan som jag inte minns namnet på. Det finns med andra ord massor med frukter i Colombia som jag varken har sett eller smakat tidigare.

Jag vågar mig inte på att äta någon från alla matvagnar. Men en kort promenad från stranden finns ett hål i väggen som säljer underbar räk-ceviche, där vi får en hel bägare med de godaste syrliga räkor, nästan helt gratis.

laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia

Dans och musik

Utöver eftermiddagen dyker de upp; de som rappar med en portabel högtalare på magen och de traditionella colombianska banden. Vi låter oss minst en gång per dag luras till att få någon att rappa för oss. De traditionella orkestrarna, med dragspel och något som påminner om ett rivjärn med en pinne, håller oftast till under ett solskydd som fungerar som en scen och publiken dansar och höftrullar framför dem, iförd bikini eller badbyxa.

laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia laguito-cartagena-colombia

Kort sagt; inte en tråkig stund på stranden Laguito!

Föregående artikelSandhamn – Idyll i Stockholms skärgård
Nästa artikelShiraz i Iran – Moskén Shah-e Cheragh – Den heliga graven

6 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here