Förra helgen besökte jag Djurönäset hotell och SPA tillsammans med åtta väninnor. Djurönäset ligger, föga förvånande på Djurö, som är en del av Värmdö och ett stenkast från Stavsnäs.

Anläggningen är enorm; förutom huvudbyggnaden och de sju närliggande paviljongerna med rummen, så finns det en terrass, en utomhus grillplats, badtunnor och massor av solsängar på klippor. På andra sidan vägen ligger den flytande bastun, den vedeldade bastun, Sjöboden med gästhamnen och en liten sandstrand. Till trots för storleken på anläggningen så har de lyckats hålla det hela intimt och mysigt. Sjöboden ska förresten vara riktigt bra på sommaren, säger rykten.

Yoga, mat, SPA och naturstig

Jag tar bussen fån Slussen, med restid knappt en timme, och är framme strax innan klockan 12. Jag får checka in på en gång men väljer att äta lunch i baren och ta en promenad i solen innan mina väninnor dyker upp. Klockan 14 börjar vi med ett yogapass, för att klockan 15 gå direkt över till generös eftermiddagsfika med scones, frukt och kakor.

Läs mer: Djurönäsets hemsida

Sen är det dags att utforska vad hotellet själv kallar badstulandskapet, som är fräscht med underbar utsikt. Jag ligger mestadels i en liggstol med utsikt mot havet och babblar samt dricker vatten och ett glas vitt. Jag testar alla tre saunas och duschen som kallas vattenfallet. Dock skippar jag att simma i stora simhallen och det finns inga varma poolar. Klockan 18:30 får jag en ansiktsbehandling i Sjöpaviljongen; ett perfekt avslut innan det är dags att piffa inför middagen.

Nästa morgon var det frukost som väntade; väldigt fräsch men jag är fortfarande mätt sen middagen och nöjer mig med yoghurt med frukt och en enkel macka. Sen är det naturstigen som gäller och vi har maximal tur med vädret. Efter att ha spanat in alla hotellets faciliteter ligger vi strax innan klockan 12 och solar på klipporna med finaste utsikten mot Bullandö; flera av oss bara i T-shirt. Precis som förra året, då vi var i Sandhamn, har vi också nu riktigt tur med vädret.

Läs mer: Sandhamn och Seglarhotellet

Föregående artikelVåra bästa tips för Minsk – Vitryssland
Nästa artikelEn heldag till fots i Köpenhamn

5 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here