– Artikeln är sponsrat av Lånemäklaren –

Då jag var i Skåne i somras så passade jag samtidigt på att lägga in en sväng till Köpenhamn. Är jag i närheten så vill jag gärna uppleva en av mina favoritstäder!

Vår andra, och sista, dag i staden vaknade vi till strålande solsken. Att aktiviteten skulle bli att uppleva staden till fots var ett enhetligt beslut. Eftersom varken Lotta eller Viveca hade varit i Köpenhamn sen en bra bit tillbaka in i förra seklet så fick jag bestämma rutten. Vilket passade mig alldeles utmärkt.

Läs mer: En dagsutflykt i Skåne

Nyhavn, Strøget och Læderstæde

Eftersom vi bodde norr om Nyhavn så passerade vi automatiskt hamnen och jag passade på att ta en bild i sol. Vi fortsatte nerför Strøget; jag tycker den norra delen fram till Amagertorv är trevlig, så det blev att gå in i en och annan affär också.

Vi vek sen av in på Læderstæde, som är min favoritgata i Köpenhamn, där vi tog en fika och spanade in ännu fler affärer.

Rådhusplassen och Kødbyen

Vi stannade till på Rådhusplassen, sen fortsatte vi mot Vesterbro och Kødbyen. Jag har inte besökt Kødbyen tidigare och tyvärr blev jag lite besviken. Det kändes bitvis ödsligt och där restaurangerna fanns så var inte stämningen som jag trodde den skulle vara. Så efter ännu en fika så vände vi om igen.

Larsbjørnstræde, Gråbrødretorv och Pilestæde

Det blev en promenad upp Larsbjørnstræde för att spana in det mer alternativa Köpenhamn, och vidare till Gråbrødretorv. Precis som alltid har jag svårt att bestämma mig för om jag tycker Gråbrødretorv är mysigt och trevligt eller en turistfälla. Och nej, jag kom inte till någon konklusion denna gång heller. Vi avslutade med att gå ner Pilestæde, där jag lika bra köpte två par skor i samma affär. Båda i mocka.

Papirøn

Det börjar bli långt förbi lunchtid och vi har smält hotellfrukosten. Solen skiner fortfarande och vi beger oss mot Papirøn. Sen senast jag var där så har det byggts en gångbro över från Nyhavn; ja tack, säger jag till den.

På Papirøn skiner solen, maten är billig och utbudet är stort, drinkarna är färgglada och svalkande i solen, musiken är bra och stämningen är hög. Plötsligt är det mörkt och DJ:en börjar spela. Det börjar bli kallt och vi går inomhus, där det hänger en står kossa i taket. Vi dansar en stund men sen är det dags att ta sig tillbaka till hotellet för att sova. Jag har trots allt en shoppingkasse med två par nya mockaskor att ta hand om.

Önskar du av olika orsakar låna pengar; till din semester eller annat? Hos Lånemäklaren kan du låna upp till 500 000 kronor. Förhoppningsvis behöver du inte så mycket för semestern och passa dessutom på att inte låna mer än vad du kan betala tillbaka. På hemsidan kan du tydligt se kostnaden per månad genom att dra i reglagen med lånebelopp och återbetalningstid.

Föregående artikelDjurönäset hotell och SPA
Nästa artikelTo Buy or not to Buy? – Att boka hos flygbolagen eller hos en online resebyrå

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here