Jag är en sväng i Köpenhamn denna helgen. Ner med första tåget lördag morgon kl 06:21 och framme ca 11:30. Hem igen med sista tåget söndag kväll och i Sthlm ca 23:30. Tågkostnader  ca 400 kr! Jag har gjort samma resa flera gångar tidigare och eftersom jag älskar att sova på tåg så brukar jag sova djupt kl 06:30 och vakna frisk och utvilad någon gång mellan kl 09 och 10. Då är det bara att gå och äta frukost och sen tillbaka till platsen för att se utsikter över Öresundsbron och sen framme i Köpenhamn.

Det enda man ska akta sig för med söndagar och Köpenhamn är att de flesta affärerna är stängda; också de på Ströget. Varuhusen har dock öppet, så skippa dem på lördagen och ta de i stället på söndagen.

Syftet med resan är shopping och att äta gott men som vanligt är kameran med. 

Favvogatan i Köpenhamn Gammel strand vid kanalen Slotsholmen
Magasin du Nord i kvällsskrud
Tivoli och kontorsbygg. Snygg kombination av två olika byggnadsstilar
Nyhavn
Rådhuset
Hotell-frukosten var ganska medioker men 20 sorters wienerbröd fanns självklart
Højbro plats med statyn av Köpenhamns grundare Abalon
samt St Nicolai-kyrkan i bakgrunden
Vi snubblade över detta musicerande gäng på Kultorvet. Helt fantastiskt!
Rådhustornet
Bar på Larsbjørnsstræde
Nyhavn
Dessa små barer/fik finns på ett flertal sällen i stan
Gråbrødre torv
Torghallene på Israels plads vid Nørreport
Gammel torv
Bar på Larsbjørnsstræde
Jag hann självklart också med ett besök på Maximes och min favvo-sushi i Köpenhamn, nämligen Sticks’n’Sushi. Detta är en kedja som numera har 11 restauranger  men låt er inte avskräckas av detta med kedja. Maten är helt enkelt fantastisk.
Föregående artikelForum Romanum i Rom
Nästa artikelRavello

3 KOMMENTARER

  1. Jag tycker också om Köpenhamn! Och nu är det nog mer än ett år sedan vi var där. Trevligt var det och hotellet känner jag igen; vi bodde där. Men då var det under renovering.Får nog bli en tur dit i vår!
    Härliga foton!

  2. Håller med, KBH är verkligen en mysig stad. Och jag tycker bättre och bättre om den. Räknade precis efter, jag har varit där nio gångar sen jag blev vuxen. Pluss ganska många gångar när jag var barn. Vi satte oss ofta i blien från Oslo och åkte till både GBG och KBH. Det var Liseberg och Tivoli som lockade

  3. Köpenhamn är en mysig stad! Men det är inte ofta jag är där… Lite oftare när jag var liten och bodde i Skåne! Jag hade faktiskt besökt Köpenhamn flera gånger innan jag var i Stockholm första gången.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here